+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
Educational Software Thread, App Inventor on CC4 in Technical; Hello, I have created a CC4 package for App Inventor however when run as a student you cann open the ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    App Inventor on CC4

    Hello,

    I have created a CC4 package for App Inventor however when run as a student you cann open the blocks editor.

    The editor wants to download and run a .jnlp file.

    - I tried saving this file and running it independantly but it doesn't get the open project details.
    - I tried creating a file rule for the .jnlp file but I couldn't implement it as the file is saved in a different directory within internet temporary files each time.

    Has anyone managed to get this working on a CC4 (and maybe CC3) network and have any tips on how I can sort it at my school?

    Thank you..

    Mark Handford
    Network Manager
    South Wilts Grammar School

  2. #2
    Chris_'s Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    665
    Thank Post
    131
    Thanked 109 Times in 92 Posts
    Rep Power
    43
    Have you got the relevant Java packages installed? Not sure if it requires the Java development kit. I see that somebody suggested Java on the RM Communities site also..

  3. #3
    Gh0styuk's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Midlands
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Did anyone get this working?

  4. #4

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    Quote Originally Posted by Gh0styuk View Post
    Did anyone get this working?
    Anyone?

  5. #5

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We gave up in the end :-(

  6. #6

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    Quote Originally Posted by SuperCrazyMark View Post
    We gave up in the end :-(
    Not want I needed to hear

    I can get it working if I manually installed Java DK and run the blocks part as a member of staff, but as a student is wont allow the running of Java. I really don't want to change the security for the machines. My package for Java DK fails to install, so my current plan is to manually install DK and give the students doing apps a 2nd login to us in class with teacher permissions (no shared area and I can give them student filtering)

  7. #7

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Have it running on CC4 by giving users admin rights on local machine - clearly not the best solution and only a small number of lunchtime club accounts.

    How did you get it working for a 'normal' teacher account?

    We're currently looking into permissions on the .appinventor folder created on the c drive as this is where it creates the lock folders for the emulator.

  8. #8

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Cornwall
    Posts
    49
    Thank Post
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13
    We have got it working on CC4, however requires a rather large hole in the security open in order to do so. CC4 is inherently set to block .bat files from running which is effectively what the site is trying to do. Never had an issue with Staff accessing it the blocks editor, only students. Also best to use Google Chrome (if you have it installed on your network) as you will experience issues when attempting to upload or test.

  9. #9


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.405546, -0.510212
    Posts
    8,748
    Thank Post
    221
    Thanked 2,626 Times in 1,936 Posts
    Rep Power
    778
    Quote Originally Posted by SuperCrazyMark View Post
    I tried creating a file rule for the .jnlp file but I couldn't implement it as the file is saved in a different directory within internet temporary files each time.
    Try Chrome (as MattGreaves suggested). It will always download files to the same folder.

    Quote Originally Posted by MattGreaves View Post
    CC4 is inherently set to block .bat files from running
    The last time I used AppInventor I ended up converting the .bat files into .exe's (using AutoIt) so they wouldn't get blocked. I'm not sure if this will help though?

    www.edugeek.net/forums/educational-software/70877-app-inventor-batch-file-issue.html#post632638

  10. #10

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Cornwall
    Posts
    49
    Thank Post
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13
    Quote Originally Posted by Arthur View Post
    The last time I used AppInventor I ended up converting the .bat files into .exe's (using AutoIt) so they wouldn't get blocked. I'm not sure if this will help though?

    www.edugeek.net/forums/educational-software/70877-app-inventor-batch-file-issue.html#post632638
    Not come across AutoIt before so will give it a try! No d!oubt I will run into problems so will be back for advice!

  11. #11
    ricki's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    uk
    Posts
    1,475
    Thank Post
    20
    Thanked 164 Times in 157 Posts
    Rep Power
    52
    Hi

    I have got the app inventor to deploy and have got it to start with the run-emulator.bat but cannot get the proxy setting to work. I have tried setting them in Java but that does not work.

    Has anyone any ideas how to get the proxy in the emulator to work.

    Richard

  12. #12

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    I have got App Inventor working. I have hand installed Java JDK and App Inventor software to the machines and given the students a 2nd user account that is in our Associates group, basically a teacher users with no shared or c: drives. This works fine apart from the Emulator, I cant get that to work as anyone by a proper staff or sysadmin account. Any ideas?

  13. #13

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    Allowed emulator.exe via RMMC and it now works.

    Still getting random machines that ask what they should do with AppInventorForAndroidCodeblocks.jnlp one user it loads fine and then next lesson nothing.

  14. #14

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ashford
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Sorry to dig up an old thread, what are people using now as an alternative to App Inventor?
    We were using a web based emulator, but they've stopped accepting uploads.

    Anyone with a working solution?

    Karl

  15. #15

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Manchester
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    My technies have got AppInventor Classic working on CC4 - but I really want AppInventor2.

    AppInventor Classic works well - all bit a little slow at times and kids are loving it!

    AppInventor2 is the one I want - the fact that you can connect straight to the phone via qr code is a winner for me.

    Given that not all kids have an android and I don't have a class set of android devices, I need to use the emulator (which we've not got working yet).

    Andrew

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. AVG on CC4?
    By TonyMiles in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 4
    Last Post: 18th March 2010, 05:16 PM
  2. active studio crashes on cc4
    By alextreadwell in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 3
    Last Post: 10th November 2009, 02:30 PM
  3. SMARTboard software v10 on CC4
    By MK-2 in forum Network and Classroom Management
    Replies: 21
    Last Post: 29th September 2009, 12:57 PM
  4. Installing Sims client on CC4 help!
    By riskyburden in forum MIS Systems
    Replies: 10
    Last Post: 13th August 2009, 12:23 PM
  5. SAN on CC4
    By Tallwood_6 in forum Hardware
    Replies: 8
    Last Post: 31st March 2009, 10:49 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •