+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Windows Thread, RM easymail Problem in Technical; Hi All I have got a weird problem within my school. I have 5 computers which are on a admin ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cheshire
    Posts
    56
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    RM easymail Problem

    Hi All

    I have got a weird problem within my school. I have 5 computers which are on a admin network(windows 2003). The staff use RM Easymail Plus, this is a web based mailing system. here is the problem three of the computer are not having any problems sending emails. But the other two are having problems sending emails. The problem is that when the user writes the email and presses the send button the email system gets stuck, when this happens the memeber of staff saves the email to drafts and then restart the application then sends it for the drafts folder without a problem. Some time the emial is sent without any problem but most of the time she has move the email to drafts.
    All the office use the same email account so it cant be an account issuss. But the two computers which are having the problem are the same spec (Rm one RM.com Shop: The RM One)

    cheers

    darren

  2. #2
    ICT_GUY's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Weymouth
    Posts
    2,261
    Thank Post
    646
    Thanked 283 Times in 204 Posts
    Rep Power
    104
    Is probably an IE issue, not sure if easymail works with firefox, but give it a try.

  3. #3

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cheshire
    Posts
    56
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    i have used opera on the computer and made no different still got stuck when sending mail

  4. #4

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,118
    Thank Post
    1,371
    Thanked 2,375 Times in 1,672 Posts
    Rep Power
    703
    I have a similar problem on a couple of machines that log the user out of easymail as soon as they click on anything. No one has been able to give me an answer but I bet it is related to yours.

    Anyone help?

  5. Thanks to witch from:

    laserblazer (11th May 2009)

  6. #5
    ChrisP's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    norfolk
    Posts
    150
    Thank Post
    4
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16
    Staff and students have this problem EVERYDAY since ICT Solutions turned on HTML compression, it seems to screw the javascript files speradically, then you have a corrupt Javascript file in your local cache.

    do you see the little yellow error triangle in the bottom left of IE?

    Try CTRL + F5 to force a refresh, if its the same problem we have it will sort it.

  7. #6


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Rural heck
    Posts
    2,662
    Thank Post
    120
    Thanked 434 Times in 353 Posts
    Rep Power
    126
    Quote Originally Posted by witch View Post
    I have a similar problem on a couple of machines that log the user out of easymail as soon as they click on anything. No one has been able to give me an answer but I bet it is related to yours.

    Anyone help?
    I find deleting Tempory Internet Files usualy clears that.

    dolmandj, is there any sort of popup blocking installed? Possibly google/yahoo toolbar?

  8. #7
    ICT_GUY's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Weymouth
    Posts
    2,261
    Thank Post
    646
    Thanked 283 Times in 204 Posts
    Rep Power
    104
    ahhha, do you have an isa server? Or other proxy? It plays merry hell with most email. Perhaps the ohter ones have a direct connection to the county proxy?

  9. #8

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cheshire
    Posts
    56
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi not at the school at the mo, but i did update java that made no differents

    anymore ideas would be great


    cheers

    darren

  10. #9
    rh91uk's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    UK
    Posts
    876
    Thank Post
    137
    Thanked 132 Times in 114 Posts
    Rep Power
    35
    I had this problem recently at our school. Turning off the pop-up blocker did it here, but, knowing that it's easymail - probably a whole bag of things!

    Good luck

    (p.s Staff use Exchange here, kids easymail)

  11. #10

    elsiegee40's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kent
    Posts
    10,719
    Thank Post
    1,784
    Thanked 2,170 Times in 1,605 Posts
    Rep Power
    770
    I only have a problem on one machine... my home PC!

    I've tried messing with cookies, temporary files and pop-ups to no avail and have ended up incorporating the account into Outlook which I run for home emails anyway.

    While most staff at school use web EasyMail, our 5 admin staff (and me!) use it via Outlook. I've set it up so the Outlook file is in a folder in their redirected My Documents, not in Local Settings where it is stored by default.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. RM/SWGfL EasyMail
    By localzuk in forum General Chat
    Replies: 23
    Last Post: 23rd February 2009, 02:15 PM
  2. RM easymail ARHHHHHHHHHHHHH
    By training_needed in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 22nd May 2008, 01:34 PM
  3. RM Easymail
    By aliv25 in forum Windows
    Replies: 11
    Last Post: 1st October 2007, 08:15 AM
  4. easymail
    By ICT_GUY in forum General Chat
    Replies: 9
    Last Post: 13th September 2007, 07:33 PM
  5. RM EasyMail Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
    By elsiegee40 in forum Bad Experiences
    Replies: 25
    Last Post: 12th March 2007, 09:59 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •