+ Post New Thread
Results 1 to 15 of 15
Yorkshire & Humberside Grid for Learning (YHGfL) Thread, Using Outlook on YHGfL in Regional Broadband Consortiums (RBC); is there an issue with using outlook through the YHGfL system? i cannot get it to connect to the webmail ...
  1. #1
    HaleStorm's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,032
    Thank Post
    89
    Thanked 164 Times in 144 Posts
    Rep Power
    92

    Using Outlook on YHGfL

    is there an issue with using outlook through the YHGfL system? i cannot get it to connect to the webmail servers we use, is there a solution to this? i have checked all the server settings and they are all correct

  2. #2

    bladedanny's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,199
    Thank Post
    174
    Thanked 272 Times in 203 Posts
    Rep Power
    123
    I don't have any problems connecting to gmail through outlook 2010. As long as the proxy is defined in IE. I have noticed however that using a .pac file to define the proxy doesn't work very well with other applications like outlook.

  3. #3
    HaleStorm's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,032
    Thank Post
    89
    Thanked 164 Times in 144 Posts
    Rep Power
    92
    Ive just got the proxy set in IE and it doesn't work for me, its not the end of the world because i only wanted it to try out using outlook for when we move to Civica at christmas. Looks like i will just have to learn

  4. #4
    ayoward's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    North Yorkshire
    Posts
    78
    Thank Post
    28
    Thanked 36 Times in 17 Posts
    Rep Power
    17
    Quote Originally Posted by HaleStorm View Post
    Ive just got the proxy set in IE and it doesn't work for me, its not the end of the world because i only wanted it to try out using outlook for when we move to Civica at christmas. Looks like i will just have to learn
    Get it logged with Thales and we'll look into it for you. I note that it isn't one of the topics on our support page FAQ and I think it probably should be, so I'll have that rectified as well.

  5. #5
    HaleStorm's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,032
    Thank Post
    89
    Thanked 164 Times in 144 Posts
    Rep Power
    92
    Thanks
    I'll get that logged some time this morning

  6. #6
    HaleStorm's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,032
    Thank Post
    89
    Thanked 164 Times in 144 Posts
    Rep Power
    92
    @Dannyblade did you have to do anything special to get the SMTP working, as we can now get incoming mail but outgoing still wont connect? cheers

  7. #7

    bladedanny's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,199
    Thank Post
    174
    Thanked 272 Times in 203 Posts
    Rep Power
    123
    What SMTP server are you using? Whenever configuring email I always use smtp.yhgfl.net rather than say google's smtp server. Seems to usually work. Standard port for smtp.yhgfl.net (25?)

  8. #8
    ayoward's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    North Yorkshire
    Posts
    78
    Thank Post
    28
    Thanked 36 Times in 17 Posts
    Rep Power
    17
    Quote Originally Posted by bladedanny View Post
    What SMTP server are you using? Whenever configuring email I always use smtp.yhgfl.net rather than say google's smtp server. Seems to usually work. Standard port for smtp.yhgfl.net (25?)
    The Grid is configured to only allow SMTP outbound through smtp.yhgfl.net. This enables us to make sure it goes through our sendmail servers running mailscanner and our Sophos Mail appliances which should prevent accidental spam or virus spread from within the grid outbound. We would be very quickly blacklisted (has happened before) by the mail relays of the major ISPs were we to inadvertently start sending out malicious mail traffic which would kill outbound e-mail for the whole Grid and its connected schools. There should be more detail here: SMTP relay / Support guides / Support / YHGfL - YHGfL

  9. #9
    HaleStorm's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,032
    Thank Post
    89
    Thanked 164 Times in 144 Posts
    Rep Power
    92
    Thats why i couldn't get it to work, need to do som bug hunting at my end because the pop server connection has stopped working now....hopefully when i figured out what i've cocked up it will be all happy and smiley

  10. #10
    HaleStorm's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,032
    Thank Post
    89
    Thanked 164 Times in 144 Posts
    Rep Power
    92
    My other question is...where has the YHGfL support wiki gone? i tried to get to it and its not there anymore....has it moved?

  11. Thanks to HaleStorm from:

    mwalpole (9th September 2011)

  12. #11
    mwalpole's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Scunthorpe
    Posts
    76
    Thank Post
    18
    Thanked 21 Times in 11 Posts
    Rep Power
    14
    Hi Halestorm,

    We have decided to relocate the information from the old wiki to Support - YHGfL - YHGfL along with a lot of new information which we hope will be helpful. We are still developing the support page, so please let us know if there is anything you would want us to put on there.

    Marc

  13. #12
    HaleStorm's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,032
    Thank Post
    89
    Thanked 164 Times in 144 Posts
    Rep Power
    92
    Thanks for that Marc, the last thing is about the pop mail servers not seeming to connect for us, is it an issue on our line where they are blocked or possibly an issue due to the network infrastructure shifting to Thales? as ther other day we could recieve mail into outlook but no outbound (obviouslty having the wrong smtp) but now we cannot even recieve mail through pop.gmail.com

    thanks

  14. Thanks to HaleStorm from:

    mwalpole (9th September 2011)

  15. #13
    mwalpole's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Scunthorpe
    Posts
    76
    Thank Post
    18
    Thanked 21 Times in 11 Posts
    Rep Power
    14
    Hi Halestorm,

    Would it be possible to log this to Thales as Andrew mentioned earlier? [or Civica if you work at a BSF school]

    Regards

    Marc

  16. #14
    HaleStorm's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sheffield
    Posts
    1,032
    Thank Post
    89
    Thanked 164 Times in 144 Posts
    Rep Power
    92
    We have logged it but not heard anything from them, just the automated "a ticket has been generated" e-mail, i will get my colleuge to give them a ring and chase it up, as he logged the call

    cheers marc

  17. #15
    mwalpole's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Scunthorpe
    Posts
    76
    Thank Post
    18
    Thanked 21 Times in 11 Posts
    Rep Power
    14
    You should have an INC number on an email back from us once we receive it.

    Regards

    Marc

  18. Thanks to mwalpole from:

    HaleStorm (9th September 2011)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Removing Web Toolbar from Outlook on CC3
    By dmakinson in forum Office Software
    Replies: 0
    Last Post: 25th March 2009, 11:43 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 17th August 2008, 09:09 AM
  3. Using music on a website
    By rusty155 in forum Web Development
    Replies: 3
    Last Post: 21st February 2008, 10:38 AM
  4. Contact Address List Using Outlook 2003
    By hayjo86 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 17th December 2007, 11:00 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 2nd November 2007, 09:58 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •