+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Wireless Networks Thread, WFS709TP Access Points refusing connection in Technical; Hi All, We currently have 2 Netgear WFS709TPs running in a Master-local configuration and around 11 Access points. Recently we ...
  1. #1
    ninjapirate's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Norfolk
    Posts
    11
    Thank Post
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    WFS709TP Access Points refusing connection

    Hi All,

    We currently have 2 Netgear WFS709TPs running in a Master-local configuration and around 11 Access points. Recently we have been having problems with users connecting to certain APs. The SSIDs are displayed but the clients cannot connect (any client, from iphone/ipad/mobile device to Windows XP SP3 laptops and netbooks) However if the AP was power cycled, then the AP would start accepting clients again. I have checked the controller and it appears to still think the AP is available and restarting the AP from the controller doesn't fix the issue.

    Nothing has been changed on the network recently that would affect this as far as we can tell.
    The current setup also involves the APs (all WAGL102s) being connected around the network apart from 1 that is connected to one of the ports on the controller. All switches are HP Procurve.

    Any ideas please, im scratching my head on this

  2. #2
    accura2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ashford, Kent
    Posts
    176
    Thank Post
    17
    Thanked 34 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20
    Had exactly the same problem with 2 WFS709TP's and around 25 access points.

    I found using WPA PSK/TKIP instead of WPA2 helped but involves reconfiguring all the client PC's to use the new wireless settings.

    Also, goto RF Management > Optimization > Load Balancing
    You'll see the Maximum User Count Low and High Watermark has a high value. I changed mine to 8 for low and 30 for high. Dont seem to get many issues now.

    Almost forgot, i had no issues with my Windows 7 machines, it only effected my XP clients.

  3. Thanks to accura2000 from:

    ninjapirate (2nd March 2011)

  4. #3
    ninjapirate's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Norfolk
    Posts
    11
    Thank Post
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Thanks for that, i've adjusted the Load Balancing and will see how it goes. We are not using WPA2 for any of the SSIDs but will bear this in mind for the future.

    Slightly related question, Is there somewhere in the software to show the client count for each AP? (i've looked under Network > All Access Points but it displays all client columns as 0!)

  5. #4
    accura2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ashford, Kent
    Posts
    176
    Thank Post
    17
    Thanked 34 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20
    The best i have found is under reports, theres one for Top congested AP's. My access points also rarely show clients connected in the list, i do sometimes get 1 or 2 showing but it is very rare.

  6. #5

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    20
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I know this is an old post but did you ever solve the disconnection issue. I am having problems with a WFS709TP with WAGL102s attached. Solid as a rock with laptops but will not keep a connection for ipads. If I power cycle the APs they will connect for a short while and the drop and refuse to reconnect. Many thanks.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. All wi-fi access points lose connection at once?!
    By obijon in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 20th January 2011, 05:33 AM
  2. WFS709TP - which access points?
    By leco in forum Wireless Networks
    Replies: 4
    Last Post: 19th December 2009, 09:20 AM
  3. wireless access points
    By chrbb in forum Network and Classroom Management
    Replies: 14
    Last Post: 1st May 2008, 07:48 PM
  4. Access points need resetting
    By Outpost in forum Wireless Networks
    Replies: 7
    Last Post: 20th February 2008, 03:47 PM
  5. Unsecured Access Points
    By richard in forum General Chat
    Replies: 18
    Last Post: 11th April 2006, 11:23 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •