+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Wireless Networks Thread, Backups in Technical; I am having some problems here with my backups not working properly. I am using 'symantec backup exec 10d' and ...
  1. #1
    DSapseid's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    West Sussex
    Posts
    1,152
    Thank Post
    130
    Thanked 54 Times in 47 Posts
    Rep Power
    38

    Backups

    I am having some problems here with my backups not working properly. I am using 'symantec backup exec 10d' and when it gets roughly 510gb through it spits the tape out and asks for writeable media!!! Even though there is another 290gb left on that tape?!?!

    I have tried running the backup manually to see if there was a problem with the scheduled job and that did the same thing, i am going to try it with a brand new tape tonight and see if that helps.

    Has anyone else got any thoughts about what could be going wrong???

    I also need to redo the backup jobs i think so if anyone has got a dummys guide to redoing the backup jobs i would appreciate it as i have never had to do them before(current backup jobs done by former employee).

    Cheers

    Dan

  2. #2

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,331
    Thank Post
    622
    Thanked 1,579 Times in 1,416 Posts
    Rep Power
    414

    Re: Backups

    Are the allready backup sets on the tape?

    If there are and it also has backup protection period set to be quite long it is only using the amount of free tape space available.

    You can change the overwrite protection level to none.

    Ben

  3. #3
    DSapseid's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    West Sussex
    Posts
    1,152
    Thank Post
    130
    Thanked 54 Times in 47 Posts
    Rep Power
    38

    Re: Backups

    Ben

    Thanks for the speedy response. My overwrite protection was set to medium, i have now changed it to none and am going to try with brand new tape this eve.

  4. #4

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,331
    Thank Post
    622
    Thanked 1,579 Times in 1,416 Posts
    Rep Power
    414

    Re: Backups

    With a brand new tape overwrite protection shouldn't have any effect as it doesn't have any existing data on it.

    What tapes are they? and are you working on the native or compressed size of a tape?

    Ben

  5. #5
    DSapseid's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    West Sussex
    Posts
    1,152
    Thank Post
    130
    Thanked 54 Times in 47 Posts
    Rep Power
    38

    Re: Backups

    Tapes are Maxell Ultrium3 lto 400/800gb using it compressed as we have 8 servers!!!

  6. #6

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,331
    Thank Post
    622
    Thanked 1,579 Times in 1,416 Posts
    Rep Power
    414

    Re: Backups

    Thing is though you will never get the compression needed to fit 800gb onton a 400gb tape so that could be your issue full stop.

    Ben

  7. #7

    maniac's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kent
    Posts
    3,037
    Thank Post
    209
    Thanked 425 Times in 306 Posts
    Rep Power
    144

    Re: Backups

    I'll second that, you'll never obtain the claimed compressed capacity, although you usually manage 2/3 - 3/4 of it, 510GB seems a little low for it to be filling up, but is the most likely explanation.

    Are you using hardware or software compression??

    Mike.

  8. #8

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    3,905
    Thank Post
    1,186
    Thanked 1,057 Times in 749 Posts
    Rep Power
    328

    Re: Backups

    We had the same problem with backups using compression on our servers to backup onto 100Gb tapes. As with yours it gets so far and then asks for more media at around 2.30am in the morning (well like a good NM i get out of bed and go into work and put in a fresh tape hehe! like hell i do) I bought 2 NAS servers from buffalo and now all my backups are spread to these using Acronis enterprise server and restore.

  9. #9

    maniac's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kent
    Posts
    3,037
    Thank Post
    209
    Thanked 425 Times in 306 Posts
    Rep Power
    144

    Re: Backups

    I have one of these in LTO3 form which means I can be lazy when it comes to chaning tapes! Backup's only running at about 310GB at the moment, so will be a while before that's redundant.

    Mike.

  10. #10
    DSapseid's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    West Sussex
    Posts
    1,152
    Thank Post
    130
    Thanked 54 Times in 47 Posts
    Rep Power
    38

    Re: Backups

    Cheers guys for all the responses.

    I have just sat down and looked through each folder to see exactly what it was backing up and found over 130gb of backups from when we merged networks last may. and over 20gb of old user data from the old networks!!!! ops:

    Think that might have been why it was filling up!!! Have just stuck the new tape in and set it to start at 20.00 so i will see what happens in the morning.

    Dan

  11. #11

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Essex
    Posts
    777
    Thank Post
    1
    Thanked 31 Times in 29 Posts
    Rep Power
    23

    Re: Backups

    Just to add my 2p worth, Symantec Backup Exec 10d test run jobs will fail with a media capacity error when the total byte count of the backup job exceeds the native capacity of the media.

    Since the test run job has no way of calculating the compression ratio of the files being backed up (as the compression ratio will vary greatly depending on the type of file that is attempting to be compressed and the type of compression used) the test run job uses the native capacity of the media as a basis of its test. If hardware or software compression is used during the backup job, the backup will complete successfully if no other errors are encountered.

    The following Veritas knowledge base document provides more information.

    http://support.veritas.com/docs/259417

  12. #12
    ranj's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    729
    Thank Post
    98
    Thanked 42 Times in 32 Posts
    Rep Power
    25

    Re: Backups

    defo a compression problem, had the same problem with sony ait-3 drives. 50gb native and 130 compressed. after about 55gb it would ask for another tape.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Backups
    By Gatt in forum How do you do....it?
    Replies: 8
    Last Post: 20th June 2008, 02:46 PM
  2. Backups
    By Geoff in forum *nix
    Replies: 8
    Last Post: 10th December 2007, 04:13 PM
  3. SIMS Backups
    By Grommit in forum MIS Systems
    Replies: 21
    Last Post: 30th October 2006, 04:32 PM
  4. VMWare backups
    By CyberNerd in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 1
    Last Post: 24th August 2006, 11:33 AM
  5. Backups
    By Gatt in forum How do you do....it?
    Replies: 5
    Last Post: 5th February 2006, 11:44 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •