+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Wireless Networks Thread, mapped drives LAN vs Wifi - heeelp! in Technical; Howdy, Having a problem with are mapped drives which isn't making any sense to me... Basically, a staff laptop isn't ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Manny, UK
    Posts
    201
    Thank Post
    89
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16

    mapped drives LAN vs Wifi - heeelp!

    Howdy,

    Having a problem with are mapped drives which isn't making any sense to me...

    Basically, a staff laptop isn't displaying the required mapped drives in my computer when connected with a cable, but it shows them over wifi. It shows home drive fine, but the other shared drives just dont show up. This is the same with all user accounts I have tried (which are known working on other machines). Permissions seem to be ok too, as I can connect to the drives through the run command i.e \\server\mapped drive.

    The only difference between working/not working is the connection method.

    LAN cable no worky
    wifi worky

    the reason I want to have it connected with a cable is that the staff member in question doesn't ever move her laptop (uses it for smartboard) and seems incapable of leaving the wireless switch on her laptop switched on and insists on calling me to come sort it when she has switched it off...generally 3 times a week. (to be fair she also gets fairly poor reception)

    Any ideas anybody?? not come across this before...

    ta

  2. #2

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,786
    Thank Post
    572
    Thanked 2,154 Times in 982 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    626
    Could be a DNS problem perhaps?
    When you plug in via cable do you get a differnt DNS server than via wi-fi?

  3. Thanks to Dos_Box from:

    Duane_Dibbley (12th July 2010)

  4. #3

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    North - UK
    Posts
    64
    Thank Post
    23
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    Sorry if you already tried but the usual type of 'is the ethernet port/connection working' stuff like - is it communicating to the network? is there some old IP settings still on?

  5. Thanks to Roopert from:

    Duane_Dibbley (12th July 2010)

  6. #4
    soveryapt's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    2,401
    Thank Post
    648
    Thanked 277 Times in 244 Posts
    Rep Power
    78
    As the others have said, sounds like there are some config or hardware errors on the LAN Port. Check the IP Configuration to see if the machine is still obtaining via DHCP or not. The other thing could be if you have the ports locked down to certain MAC addresses, obviously the LAN MAC address will differ from the WiFi MAC address, therefore if you've not added in the LAN's MAC Address to any lock down you have over your network, it ain't going to get a lease anyway.

    Basically, plug it it and compare the ipconfig output for the LAN vs WiFi and make sure it's the same in terms of the DNS and the IP Range at least.

  7. #5

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Manny, UK
    Posts
    201
    Thank Post
    89
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16
    connectivity seems fine, tried it on several known working sockets. Pings both servers internet etc. Like I say I can even bring up the network locations that the drives map to...they just dont appear in my computer!!!! Driving me mad!

  8. #6

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Manny, UK
    Posts
    201
    Thank Post
    89
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16
    DNS DNS DNS. Cheers dos box. Was pointing to the old (dead) server. Cheers guys (slightly embarrassed as I should have checked that already :S)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. mapped drives
    By silver in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 7th January 2009, 01:35 PM
  2. Drives not always being mapped?
    By techyphil in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 16th October 2008, 10:03 PM
  3. Mapped Drives - not so mapped!
    By LeonieCol in forum Windows
    Replies: 18
    Last Post: 12th March 2008, 03:36 PM
  4. Missing mapped drives
    By m2d2 in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 30th January 2008, 10:18 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 7th December 2005, 08:09 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •