+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Wireless Networks Thread, Net logon service in Technical; Morning all. I have a frustrating problem, I have an XP workstation that refuses to start the net logon service. ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    149
    Thank Post
    22
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15

    Net logon service

    Morning all.

    I have a frustrating problem, I have an XP workstation that refuses to start the net logon service. Error 1068 dependancy group failed to sart. I have tried reinstalling the Network Client, but no luck. I am running sfc /scannow to see if it can find/replace any faulty files relating to it, but it doesn't look like fixing it. Only other thing I can think of trying is to load SP3 on. I have tried google searching but cant seem to find a solution to my problem.

    Has any body else encountered this and fixed without recloning?

  2. #2
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,350
    Thank Post
    66
    Thanked 175 Times in 147 Posts
    Rep Power
    60
    My problem had to do with that a member of staff kept uninstalling the Client for Microsoft Networks option from network settings!!

    Have you checked all the correct options are there?

  3. #3

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    149
    Thank Post
    22
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by Jamo View Post
    My problem had to do with that a member of staff kept uninstalling the Client for Microsoft Networks option from network settings!!

    Have you checked all the correct options are there?
    Yeah, I have removed and reinstalled the client services. Even re-added windows components using an XP cd.

  4. #4
    dwhyte85's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Berkshire
    Posts
    1,219
    Thank Post
    159
    Thanked 147 Times in 132 Posts
    Rep Power
    103
    Is the Workstation service running correctly?

  5. #5

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    149
    Thank Post
    22
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15
    I have had a look, and the following will not start:

    Alerter
    Computer Browser
    Messenger
    Net logon
    RPC Locator
    Server
    Workstation


    All these are part of the same dependancy group, and will not start without the others starting up, vicious cycle :'(

  6. #6
    dwhyte85's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Berkshire
    Posts
    1,219
    Thank Post
    159
    Thanked 147 Times in 132 Posts
    Rep Power
    103
    Workstation is a predicate to netlogon, that would be why netlogon wont work :-)

  7. #7

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    149
    Thank Post
    22
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15
    I guessed when reading the error log, lol. Any idea how I can get the workstation to start correctly, or is it a re-image jobby?

  8. #8
    dwhyte85's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Berkshire
    Posts
    1,219
    Thank Post
    159
    Thanked 147 Times in 132 Posts
    Rep Power
    103
    To try get it working briefly you could make each service restart on fail, not fail and stop on 3rd attempt. I would probably start from scratch though, we had a lot of Dell pre-imaged machines like this in my old job the time it took to fiddle it was quicker to just start from scratch.

  9. #9

    Domino's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bromley
    Posts
    4,135
    Thank Post
    215
    Thanked 1,257 Times in 788 Posts
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    506
    Just rebuild it.

    When core stuff goes wonky its much easier. Had a similar issue when the core TCP/ip stack was boned and irrecoverable

  10. Thanks to Domino from:

    dwhyte85 (23rd February 2010)

  11. #10

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    149
    Thank Post
    22
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by Domino View Post
    Just rebuild it.

    When core stuff goes wonky its much easier. Had a similar issue when the core TCP/ip stack was boned and irrecoverable
    Thought that might be the case, really wanted to avoid rebuilding. Oh well, lets see what it says after I have installed SP3 and then re-do the client.

  12. #11

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    149
    Thank Post
    22
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15
    Well, that was big fat no.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 3rd October 2009, 05:44 PM
  2. Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1 KB951847
    By cookie_monster in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 21st April 2009, 03:32 PM
  3. net logon service
    By Neville in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 4th March 2009, 05:48 PM
  4. ja.net SMS Text service
    By mbyrew in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 4th March 2009, 12:39 PM
  5. Eclipse.NET 'Service Unavailable'
    By Ric_ in forum Educational Software
    Replies: 5
    Last Post: 17th September 2008, 02:00 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •