+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
Wireless Networks Thread, Proxy Settings Not Applied in Technical; I have a problem with 1 computer, it does not apply the proxy settings from my group policy, but the ...
  1. #1
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,026
    Thank Post
    157
    Thanked 58 Times in 46 Posts
    Rep Power
    29

    Proxy Settings Not Applied

    I have a problem with 1 computer, it does not apply the proxy settings from my group policy, but the rest of the computers in the room do.

    It is running windows 2000, the rest of the policy is applied but it just doesn't change the proxy settings.

    Any body shed any light on this.

  2. #2

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Proxy Settings Not Applied

    Are you using folder redirection on the Application Data folder in the user profile?

  3. #3
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,026
    Thank Post
    157
    Thanked 58 Times in 46 Posts
    Rep Power
    29

    Re: Proxy Settings Not Applied

    no, i've just checked all 3 GPO's that are applied to the computer and it's not set.

    It's quite strange because all the other computers in the room have the proxy settings but this one doesn't.

    I'm confused......

  4. #4

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Proxy Settings Not Applied

    What does the GPMC think if you do a Results query on the computer/user combo in question?

  5. #5
    ajbritton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Wandsworth
    Posts
    1,632
    Thank Post
    23
    Thanked 75 Times in 45 Posts
    Rep Power
    34

    Re: Proxy Settings Not Applied

    I've had this to. I get errors in the log mentioning Internet Explorer and RSoP logging. I gave up and wrote a script. To be quite candid and perfectly frank, I 'm increasingly of the opinion the Group Policy is a load of s**t. (not that I've had a bad day or anything..) :twisted:

  6. #6
    mark's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,966
    Thank Post
    248
    Thanked 49 Times in 45 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    46

    Re: Proxy Settings Not Applied

    Do the machines not accepting the setting have anything set locally? I've been 'round the houses with this one too, and getting a script to take the pain away too.

  7. #7
    sahmeepee's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    795
    Thank Post
    20
    Thanked 70 Times in 42 Posts
    Rep Power
    33

    Re: Proxy Settings Not Applied

    We have it on slow computers from time to time. If it's just one PC and in a room of ghosted or RIS'd PCs I'd just wipe it and start again.

  8. #8
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,026
    Thank Post
    157
    Thanked 58 Times in 46 Posts
    Rep Power
    29

    Re: Proxy Settings Not Applied

    I've just taken a look at the gpo results and it shows the correct setting for the proxy server. It is in a room of 26 identical machine that I have a ghost image for so I might just re-image it during half term next week.

    Creating scripts, err I don't know where to start.

    Re-ghost,

    Thanks for all the help guys.

  9. #9
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    5,002
    Thank Post
    120
    Thanked 282 Times in 260 Posts
    Rep Power
    108

    Re: Proxy Settings Not Applied

    Quote Originally Posted by dezt
    Creating scripts, err I don't know where to start.
    You could start here

  10. #10
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,026
    Thank Post
    157
    Thanked 58 Times in 46 Posts
    Rep Power
    29

    Re: Proxy Settings Not Applied

    Cool, maybe the scary scripting language will soon be used a bit more on my network.

    Thanks Chris.

  11. #11
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    5,002
    Thank Post
    120
    Thanked 282 Times in 260 Posts
    Rep Power
    108

    Re: Proxy Settings Not Applied

    Once you get into it you will never look back, it saves you hours and will fill in the gaps where software/GPOs cant do what you want. Have a play with the scriptomatic stuff first and try altering bits and go from there.

  12. #12

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London, UK
    Posts
    115
    Thank Post
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Proxy Settings Not Applied

    Are the proxy settings set in the User or Computer area in the GPO?

    Try a full group policy synchronisation (gpupdate /sync from the command prompt) and reboot.

    Also, check the output of gpresult for any 'Access Denied' or similar messages. They could indicate a problem with the Active Directory machine account.

  13. #13
    contink's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    3,791
    Thank Post
    303
    Thanked 327 Times in 233 Posts
    Rep Power
    118

    Re: Proxy Settings Not Applied

    Just a quick note on this one because stupid sap that I am I'd forgotten that I'd solved this already (all together "Doh!").

    The hotfix and reg changes noted here:
    http://support.microsoft.com/default...b;en-us;888254

    DO solve the issue of redirection working with any IE changes and I've just reapplied it to some new machines to rediscover that little nugget.

    We'll not mention the 3 hours of head against wall application I've been through to remember tho... *sob*

  14. #14

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Proxy Settings Not Applied

    Ah yes, this little gem seems to of bitten everyone at least once.

  15. #15
    mark's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3,966
    Thank Post
    248
    Thanked 49 Times in 45 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    46

    Re: Proxy Settings Not Applied

    That hotfix is a bit involved - roll on the next SP

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Multiple proxy settings (im on CC3 network)
    By gh256 in forum How do you do....it?
    Replies: 1
    Last Post: 7th December 2007, 09:15 AM
  2. EeePC system proxy settings
    By Dos_Box in forum *nix
    Replies: 3
    Last Post: 9th November 2007, 10:42 AM
  3. Proxy settings not there on second logon.
    By robinhood in forum Learning Network Manager
    Replies: 7
    Last Post: 6th October 2007, 11:14 AM
  4. Proxy Settings
    By Jonny_sims in forum Windows
    Replies: 19
    Last Post: 25th May 2007, 07:12 AM
  5. Problem with Proxy settings in GPO
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 9
    Last Post: 18th January 2006, 12:54 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •