+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Wireless Networks Thread, Backup Frustrations!! in Technical; Anyone else have or had a problem with the job rate suddenly plummeting? We use Backup Exec 10d SP3, with ...
  1. #1
    Gibson335's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    980
    Thank Post
    271
    Thanked 141 Times in 112 Posts
    Rep Power
    81

    Backup Frustrations!!

    Anyone else have or had a problem with the job rate suddenly plummeting?

    We use Backup Exec 10d SP3, with a Quantum SDLT600 via a SCSI card. All was fine until suddenly the job rate started dropping from 975 MB/Min to around 205. We shut down the server, pulled the power on it and the device, started back up again and all was well again. This has happened several times, and worked great for weeks. Now, however, it's only working for a couple of days before it drops right back down again, despite there being no change in the job, no change in resource order.

    Because it's Admin we can't shut it down too often, so making any changes is really hit and miss.

    Any thoughts other than drivers, SCSI issues?

    Cheers.

  2. #2

    SpuffMonkey's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,264
    Thank Post
    55
    Thanked 284 Times in 190 Posts
    Rep Power
    135
    Our Backup Exec rates are a work of fiction - with the rate zooming up and down, day to day, even though the amount of data and the time it takes to complete stay roughly similar. Stopped looking at them now.

  3. #3

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,268
    Thank Post
    884
    Thanked 2,747 Times in 2,321 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    785
    Things that I would look for are:
    Firmware upgrade on the drive
    Retention and test the tapes themselves for annomolyes
    Try a new tape
    Set up an automated perfmon logging session on the involved servers to make sure that the speed hit is not related to a slowdown anywhere else

  4. #4
    Gibson335's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    980
    Thank Post
    271
    Thanked 141 Times in 112 Posts
    Rep Power
    81
    Cheers.

    Unfortunately, all of that's been done.

    Ran a test with some Quantum software that came up with 2 errors, so it may be the drive, but support only available in US and waiting for a call back from a tech...not holding my breath, though.

  5. #5
    danrhodes's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Wath Upon Dearne
    Posts
    1,513
    Thank Post
    157
    Thanked 181 Times in 150 Posts
    Rep Power
    68

    Cool

    Please let me know if anybody finds a good tape drive.....

    We currently have issues with compression ratios being too low.

    Dan

  6. #6
    Zimmer's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Chadderton
    Posts
    116
    Thank Post
    10
    Thanked 10 Times in 10 Posts
    Rep Power
    14
    The HP Ultrium StorageWorks autoloading drives are good...

    I've always used them and would recommend them to anyone!

  7. #7
    Butuz's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Wales, UK
    Posts
    1,579
    Thank Post
    211
    Thanked 220 Times in 176 Posts
    Rep Power
    63
    Quote Originally Posted by danrhodes View Post
    Please let me know if anybody finds a good tape drive.....

    We currently have issues with compression ratios being too low.

    Dan
    Many files simply can not be compressed. Not much anyone can do about it really.

    I always base my backup purcheses around the "uncompressed capacity" as this way any compression is a bonus.

    Butuz

  8. #8
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    893
    Thank Post
    70
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    33
    Quote Originally Posted by TonyJF View Post
    Anyone else have or had a problem with the job rate suddenly plummeting?

    We use Backup Exec 10d SP3, with a Quantum SDLT600 via a SCSI card. All was fine until suddenly the job rate started dropping from 975 MB/Min to around 205. We shut down the server, pulled the power on it and the device, started back up again and all was well again. This has happened several times, and worked great for weeks. Now, however, it's only working for a couple of days before it drops right back down again, despite there being no change in the job, no change in resource order.

    I've also got Backup Exec 10d with a Quantum SDLT600 and over recent months have seen backup rate drop from 1000-2000 M/B min to about 100 M/B min. Don't have a solution I'm afraid, but have been using the same workaround: reboot.

  9. #9

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,422
    Thank Post
    1,531
    Thanked 1,066 Times in 931 Posts
    Rep Power
    305
    I'd agree with the HP Storage works drives, have one myself and its great, and I've used them for others as well with no issues. One thign to look for is Freecom ones are often re-badged HP ones so you can get some savings that way

  10. #10

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,311
    Thank Post
    901
    Thanked 1,797 Times in 1,548 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    466
    Backups, story of my life. We have Quantum drives in our Dell 2900 servers and they work a treat.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Backup Exec 11D fails to backup DC
    By cookie_monster in forum Windows
    Replies: 13
    Last Post: 23rd June 2008, 12:34 PM
  2. Veritas Backup Exec Remote Backup
    By apeo in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 20th September 2007, 11:16 PM
  3. Backup Tapes Replacement & Backup Schedules
    By robknowles in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 18th April 2007, 11:55 PM
  4. Replies: 9
    Last Post: 1st August 2006, 11:25 AM
  5. Backup Script for NT backup and Robocopy
    By ChrisH in forum Scripts
    Replies: 12
    Last Post: 20th October 2005, 02:01 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •