+ Post New Thread
Page 7 of 13 FirstFirst ... 34567891011 ... LastLast
Results 91 to 105 of 187
Wireless Networks Thread, Helpdesk network status. in Technical; Cheers ICTNUT, it looks quality. Ste....
  1. #91
    mullet_man's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Oldham
    Posts
    726
    Thank Post
    34
    Thanked 46 Times in 45 Posts
    Rep Power
    26
    Cheers ICTNUT, it looks quality.

    Ste.

  2. #92

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    554
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by webman View Post
    Do i wack all that code into a specific type of file?
    As for the life of me i cant get it to work in a HTML file, i asume its a php based one and thus needs to be on a PHP server?

  3. #93

    russdev's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leicestershire
    Posts
    6,873
    Thank Post
    650
    Thanked 534 Times in 353 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    200
    Yes wack code into file and give it .php extension and yes need web server with php installed on it.

  4. #94

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    554
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15
    Dont have a PHP server.

    Just trying to get 'my little server monitor' working.
    Nout but problems thus far.

  5. #95

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    554
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15
    OK.
    Can anyone help with this?
    Ive given it a ananomous account that SSPR uses for password changes, which is near to domain admin access. Ive set the directory that the MLSM is in to have that login as full access.
    Ive disabled AD auth in IIS and set the 'enable parent paths'.
    But the main page for the site just spends ages on 'checking servers'. and the admin page doesnt display at all!?

    Ideas?

  6. #96
    ICTNUT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hereford
    Posts
    1,414
    Thank Post
    193
    Thanked 247 Times in 120 Posts
    Rep Power
    61
    @Booman,

    Can i suggest that you hang off until tonight when I release the new version which has a great deal of checking enhancements.

    Once you have this you should see it alot easier to get up and running.

  7. #97
    Sirbendy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    2,298
    Thank Post
    8
    Thanked 202 Times in 153 Posts
    Rep Power
    109
    Booman - google and download "Uniform server"..it's a WAMP package that does PHP out of the box, and is totally portable. I'm running it from my pen drive with the server script (just testing)

  8. #98

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    554
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by Sirbendy View Post
    Booman - google and download "Uniform server"..it's a WAMP package that does PHP out of the box, and is totally portable. I'm running it from my pen drive with the server script (just testing)
    Good to know that, could see a use for that in the future.
    I think im gonna run with this IIS one though, looks fancyier.

    Quote Originally Posted by ICTNUT View Post
    @Booman,

    Can i suggest that you hang off until tonight when I release the new version which has a great deal of checking enhancements.

    Once you have this you should see it alot easier to get up and running.
    Will do. .

  9. #99
    ICTNUT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hereford
    Posts
    1,414
    Thank Post
    193
    Thanked 247 Times in 120 Posts
    Rep Power
    61
    Hi All,

    Ok here is what we have in this update v1.2:

    Main Display
    • The main display page has been re-worked so that initially a ping is done simply to verify that the checked item responds.
    • The main display has been broken down into 3 columns for servers, wireless, and printers this can be extended by simply adding more groups
    • If a checked item is designated as a WMI check i.e. Windows server then the item description is enabled as a link to an extended check for services.
    • The display page now auto refreshes every 5 mins with a last checked time visible on the page.


    Admin Area
    • The admin area has been reworked to make navigation more easier
    • Groups have been added to allow logical grouping of checked items
    • A rework of the database to allow for growth and furture upgrades


    PLEASE NOTE: There is no upgrade path to this version due to the re-working that has taken place.

    You know where to get it from :-)

  10. #100

    MK-2's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Nottingham
    Posts
    3,237
    Thank Post
    149
    Thanked 581 Times in 307 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    199
    ICTNUT:

    just installed the new version, still getting the same here.
    Server IP is 10.16.48.3 that has IIS installed. I configure the admin area to show that IP as one of the servers, add ALL services to it, yet on the status page it just shows it as DOWN. tried a variety of IPs I know are up, and set them to ping only, and they all show as down.
    Not changed any of the files, just copied all files to the wwwroot/mlsm, gave iusr_xxx permissions, and logged in to the /admin/ path. am i doing something wrong?

  11. #101
    mullet_man's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Oldham
    Posts
    726
    Thank Post
    34
    Thanked 46 Times in 45 Posts
    Rep Power
    26
    ICTNUT - i'll give this a try tomorrow when in work.

    Cheers

    Stevo.

  12. #102

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,691
    Thank Post
    824
    Thanked 2,570 Times in 2,187 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    731
    Quote Originally Posted by MK-2 View Post
    ICTNUT:

    just installed the new version, still getting the same here.
    Server IP is 10.16.48.3 that has IIS installed. I configure the admin area to show that IP as one of the servers, add ALL services to it, yet on the status page it just shows it as DOWN. tried a variety of IPs I know are up, and set them to ping only, and they all show as down.
    Not changed any of the files, just copied all files to the wwwroot/mlsm, gave iusr_xxx permissions, and logged in to the /admin/ path. am i doing something wrong?
    Have you checked any firewalls that may be on the remote IPs?

  13. #103

    MK-2's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Nottingham
    Posts
    3,237
    Thank Post
    149
    Thanked 581 Times in 307 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    199
    Quote Originally Posted by SYNACK View Post
    Have you checked any firewalls that may be on the remote IPs?
    i can go into a dos prompt and ping them, plus the machine the IIS server and MLMS is hosted on is one of the machines i entered, and it even returns that as a no.

  14. #104
    ICTNUT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hereford
    Posts
    1,414
    Thank Post
    193
    Thanked 247 Times in 120 Posts
    Rep Power
    61
    @MK-2: Please can you do the following for me...

    Open the default.asp file found in the root of the MLSM folder in notepad.
    On line 16 you will find the following:

    On Error Resume Next

    Can you add an apostrophe to this so it looks like:

    'On Error Resume Next

    Save this and then try to access the page, this should produce an error can you post this up for me to see.

    Also as an after thought you may need:

    Windows Script 5.6 for Windows Server 2003
    Download details: Windows Script 5.6 for Windows Server 2003

    or

    Windows Script 5.6 for Windows XP and Windows 2000
    Download details: Windows Script 5.6 for Windows XP and Windows 2000

    Depending on what you are trying to run the monitor on.
    Last edited by ICTNUT; 7th April 2008 at 09:49 PM.

  15. #105

    MK-2's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Nottingham
    Posts
    3,237
    Thank Post
    149
    Thanked 581 Times in 307 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    199
    sure thing mate:

    commented out the line first, which resulted in:
    error '80041003'

    /mlsm/Default.asp, line 153

    just installed the scripting for 2k3 and rebooting now. will let you know if that sorts it.

    **edit**
    just rebooted the server with the scripting 5.6 installed, still does the same
    Last edited by MK-2; 7th April 2008 at 10:03 PM.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 7 of 13 FirstFirst ... 34567891011 ... LastLast

Similar Threads

  1. BCS Charter Status
    By russdev in forum Educational IT Jobs
    Replies: 13
    Last Post: 14th February 2008, 01:40 PM
  2. Just got a letter about Single Status through
    By j17sparky in forum General Chat
    Replies: 17
    Last Post: 31st October 2007, 01:33 PM
  3. Single Status
    By faza in forum General Chat
    Replies: 36
    Last Post: 2nd February 2007, 09:37 AM
  4. Just got ICT college status YAY!!!
    By Mr_T in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 1st February 2007, 12:20 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •