+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Wireless Networks Thread, Windows XP wireless clients losing wifi configuration in Technical; We recently saw a large portion (if not all) of our Windows XP SP3 laptops lose their wireless configuration. The ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    2
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Windows XP wireless clients losing wifi configuration

    We recently saw a large portion (if not all) of our Windows XP SP3 laptops lose their wireless configuration. The configuration was and still is pushed out via group policy. Hardwiring the laptop and running gpupdate /force does not re deploy the configuration. Running gpresult /scope computer /v shows the wireless config policy is being applied. RSOP shows that the wireless component is successful(no data). We are looking at two issues here the first is why were the settings lost in the first place and then why is group policy not deploying correctly to reset the configuration? I have ran Network ID, numerous gpupdates all to no avail. I am working with MS on another issue, may or may not be related, and they checked ADDS and said everything is fine, no errors. We are at a loss on this.

  2. #2

    DaveP's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Can't talk now: The mother-ship is calling!
    Posts
    8,968
    Thank Post
    352
    Thanked 1,295 Times in 886 Posts
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    1130
    We had this on our XP workstations. I believe we only resolved it by selecting the wireless network and inputting the password manually directly after building the laptops.

    Not a huge chore for us as we only had 40 classroom laptops to work on. Not sure how many you have to work with?

  3. Thanks to DaveP from:

    rah215 (6th November 2013)

  4. #3

    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    2
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We have removed the group policy deployment and manually entered the wifi config on all the laptops, there are a lot of laptops. Even after working with a few different vendors we still do not have an answer of why this happened. We have moved away from Radius authentication for our XP clients and working to do so with our 7 clients. While I don't have my answer the issue has been resolved.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 27th June 2012, 06:49 PM
  2. Scripting Wireless - Windows XP/Vista
    By barryfl in forum Wireless Networks
    Replies: 18
    Last Post: 22nd June 2011, 09:57 AM
  3. Thin client question... (Multiple users on Windows XP???)
    By fafster in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 14
    Last Post: 22nd October 2008, 11:52 AM
  4. Using a Windows XP Client as a Print Server
    By edie209 in forum Windows
    Replies: 15
    Last Post: 8th December 2006, 08:36 AM
  5. Windows XP Embedded on thin clients
    By Norphy in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 11
    Last Post: 17th October 2006, 07:44 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •