+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Wireless Networks Thread, Some Meru AP's disabled in Technical; Hi, Some of my AP320's (connected to Meru 3200 controller) are showing Operational State as "Disabled". All the working ones ...
  1. #1

    Join Date
    May 2009
    Posts
    10
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    46

    Cool Some Meru AP's disabled

    Hi,

    Some of my AP320's (connected to Meru 3200 controller) are showing Operational State as "Disabled". All the working ones show connectivity layer L2 but the Disabled ones are showing L3. They used to work fine up to a week ago. In the controller, they are all set up as L2 preferred.

    Any suggestions welcome

  2. #2

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    London
    Posts
    98
    Thank Post
    0
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    4
    Try a reboot?

  3. #3

    Join Date
    May 2009
    Posts
    10
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    46
    Quote Originally Posted by Nixon77 View Post
    Try a reboot?
    Makes some sense but at this point I'd be concerned that after a reboot all AP's might become disconnected which would give me a bigger headache.

  4. #4

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Cambridge
    Posts
    82
    Thank Post
    3
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    33
    Steve, Have you raised a support ticket with Meru?
    Feel free to contact me directly if required mhowell@merunetworks.com
    thx

  5. Thanks to mhowell from:

    steves22 (31st October 2013)

  6. #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Hampshire, UK
    Posts
    21
    Thank Post
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13
    Steve,

    Are they showing as Online/Disabled or Offline/Disabled?

    If showing as Offline/Disabled, then this suggests that there is no communication between the AP and Controller - can you check the LED status of the AP's? Have any changes been made to your network from a VLAN perspective at all?

    I would recommend that you create an A record in your DNS server of wlan-controller and point it at the IP address of your Meru controller. This will allow the Meru AP's to locate and communicate with their controller across Layer 3 boundaries - assuming that there are no ACL's in the way.

    Which AP's are you using?

  7. Thanks to wotnowires from:

    steves22 (31st October 2013)

  8. #6

    Join Date
    May 2009
    Posts
    10
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    46
    Thanks for the replies. We swapped a couple of APs (AP320's) around but I see now that all 14 AP's (bar one) are now Online and Enabled. Previous state was Online/Disabled but status lights showed normal. Most of the AP's are now showing L2 rather than the L3 that was displayed before. So whilst I am pleased that we are almost completely up and running, I cannot say what the problem was or how to sort it out if it were to reappear.

  9. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Hampshire, UK
    Posts
    21
    Thank Post
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13
    steves22, can you confirm which version of System Director you are running?

    Paul.

  10. #8

    Join Date
    May 2009
    Posts
    10
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    46
    Hi Paul,
    Controller is a MC3200, software version 5.1-75

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Meru APs maximum number of clients per AP?
    By rpycroft in forum Wireless Networks
    Replies: 14
    Last Post: 2nd December 2013, 05:13 PM
  2. Meru AP
    By RobD in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 25th November 2013, 03:20 PM
  3. Free Meru MC1015 Controller and 10 MN-AP150 APs
    By joshftw in forum Wireless Networks
    Replies: 7
    Last Post: 16th May 2013, 11:51 AM
  4. [MS Office - 2010] Disabling some Menu Options
    By 10101010 in forum Office Software
    Replies: 0
    Last Post: 5th August 2010, 09:40 AM
  5. Wireless controller + some APS
    By flaviorodrigues in forum Wireless Networks
    Replies: 6
    Last Post: 1st March 2010, 12:09 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •