+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Wireless Networks Thread, Slightly odd Ruckus/switch thing in Technical; So I have been putting up our new Ruckus 7363 APs and there is a slightly odd thing going on ...
  1. #1

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,804
    Thank Post
    1,298
    Thanked 1,659 Times in 1,112 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    507

    Slightly odd Ruckus/switch thing

    So I have been putting up our new Ruckus 7363 APs and there is a slightly odd thing going on with one of the APs and the switch.

    Basically, it works, but there are no flashy activity lights on either the AP or the switch. If I plug the AP directly into the switch, lights ahoy! Plug it into a network point, no lights. Doesn't matter which net point or port on switch neither show activity yet traffic is passing between AP and switch.
    All other APs work as expected.

    Obviously its not a major issue, more like... what the hell? And would kinda like to understand what's going on?

  2. #2
    timbo343's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Leeds/York area, North Yorkshire
    Posts
    3,035
    Thank Post
    305
    Thanked 293 Times in 203 Posts
    Rep Power
    120
    Strange, have you tried a point where existing APs are connected to?

  3. #3

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,804
    Thank Post
    1,298
    Thanked 1,659 Times in 1,112 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    507
    Ahh yes, Mark @CPLTD nailed this one for me.
    The network point is dead but the ap was connecting to another ap in mesh mode, that's why it's working but not via the wired point.
    Bit embarrassing really :-)

  4. Thanks to sparkeh from:

    CPLTD (9th September 2013)

  5. #4
    TheScarfedOne's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Plymouth, Devon
    Posts
    1,346
    Thank Post
    676
    Thanked 169 Times in 154 Posts
    Blog Entries
    78
    Rep Power
    85
    Ah...that's one reason why I nerf mesh unless I intend on using it...

  6. #5

    CPLTD's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,065
    Thank Post
    1,401
    Thanked 652 Times in 507 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    261
    @sparkeh I shouldn't worry- I've heard far, far worse on support calls trust me! Glad we've got you sorted.

    Mark

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Slight problem with Samsung N130 and Ruckus
    By SimpleSi in forum Wireless Networks
    Replies: 75
    Last Post: 21st October 2013, 09:52 AM
  2. Netgear Switches - things I found
    By MrWu in forum Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 29th July 2012, 12:31 PM
  3. Odd Problem with switch dropping connection
    By phreak in forum Wired Networks
    Replies: 26
    Last Post: 18th June 2012, 12:07 PM
  4. slightly dead switch
    By mjs_mjs in forum Hardware
    Replies: 8
    Last Post: 28th July 2010, 09:40 AM
  5. Odd things you've found when tidying?
    By rhyds in forum General Chat
    Replies: 45
    Last Post: 19th July 2007, 12:22 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •