+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Wired Networks Thread, Netbooks PXE boot never gets IP in Technical; Hey guys, I've got a problem where a batch of new netbooks isn't getting a DHCP IP when I try ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    289
    Thank Post
    21
    Thanked 22 Times in 19 Posts
    Rep Power
    14

    Netbooks PXE boot never gets IP

    Hey guys,

    I've got a problem where a batch of new netbooks isn't getting a DHCP IP when I try to PXE boot them. I haven't had this problem with any of our previous Samsung netbooks or any of our other machines (all Dells) but these 5 aren't working (other than this, WDS is great by the way!)

    I turned on Monitor mode on one of our switchports, listened with Wireshark and could see the DHCP request going out and the offer coming back with all our DHCP options for boot server etc, but the netbook just says "DHCP..........." until it times out and reboots.

    I've also tried moving the netbook to a different switchport on a different switch all together and using a different ethernet cable.

    Any ideas?

    EDIT: herp derp, been a bit of an idiot! Got it now
    Last edited by Blue_Cookeh; 18th July 2012 at 02:11 PM.

  2. #2

    twin--turbo's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Carlisle
    Posts
    2,334
    Thank Post
    1
    Thanked 381 Times in 340 Posts
    Rep Power
    151
    and it was.......

    Rob

  3. #3

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    289
    Thank Post
    21
    Thanked 22 Times in 19 Posts
    Rep Power
    14
    Oh, I just totally forgot that we disable WDS' replies in it's Properties when we're not using it...



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SCCM 2007] PXE boot not assiging IP
    By adamchapman in forum O/S Deployment
    Replies: 2
    Last Post: 24th March 2010, 02:58 PM
  2. Problems getting old RM PC's to PXE boot
    By Kyle in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 21st November 2007, 01:14 PM
  3. PXE Boot
    By richard in forum Wireless Networks
    Replies: 12
    Last Post: 20th May 2006, 05:37 PM
  4. LTSP Problems with TFTP and PXE boot
    By Joedetic in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 3
    Last Post: 18th May 2006, 05:40 PM
  5. Ghost 8 +PXE boot into ghost console
    By Inox in forum How do you do....it?
    Replies: 4
    Last Post: 9th August 2005, 12:19 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •