Poll: Do you find this tool useful?

+ Post New Thread
Page 17 of 21 FirstFirst ... 7131415161718192021 LastLast
Results 241 to 255 of 311
Wired Networks Thread, My Little Server Monitor in Technical; Originally Posted by mullet_man Ignore that, they seem to be working now. Probably my impatience, but I did I the ...
  1. #241
    ICTNUT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hereford
    Posts
    1,419
    Thank Post
    196
    Thanked 249 Times in 122 Posts
    Rep Power
    62
    Quote Originally Posted by mullet_man View Post
    Ignore that, they seem to be working now.

    Probably my impatience, but I did I the items yesterday.
    Good to see all is OK.

  2. #242
    zag
    zag is offline
    zag's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,762
    Thank Post
    897
    Thanked 416 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    86
    Quote Originally Posted by ICTNUT View Post
    Great to see you got it working, what was the problem?

    I should have a full 2008/IIS7 install guide ready at some point today for those of you wanting to go this route
    Any chance of the guide sometime?

  3. #243
    ICTNUT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hereford
    Posts
    1,419
    Thank Post
    196
    Thanked 249 Times in 122 Posts
    Rep Power
    62
    Quote Originally Posted by ittech View Post
    Any chance of the guide sometime?
    There will be a Server 2008/IIS 7/7.5 install guide up later today or tomorrow

  4. 2 Thanks to ICTNUT:

    john (17th January 2010), zag (18th January 2010)

  5. #244
    mullet_man's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Oldham
    Posts
    726
    Thank Post
    34
    Thanked 46 Times in 45 Posts
    Rep Power
    26
    Is there a delay in the items being monitored? I have just started to add some Wireless APs and they have warning icons on them.

  6. #245
    ICTNUT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hereford
    Posts
    1,419
    Thank Post
    196
    Thanked 249 Times in 122 Posts
    Rep Power
    62
    Quote Originally Posted by mullet_man View Post
    Is there a delay in the items being monitored? I have just started to add some Wireless APs and they have warning icons on them.
    Make sure that you turn on monitoring, by default when you add an item monitor this item is set to NO.

    This is done so you have time to add sensors before you start getting warnings.

  7. #246
    mullet_man's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Oldham
    Posts
    726
    Thank Post
    34
    Thanked 46 Times in 45 Posts
    Rep Power
    26
    Yes, I have added a PING sensor to the device.

  8. #247

    Theblacksheep's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    In a house.
    Posts
    1,933
    Thank Post
    138
    Thanked 290 Times in 210 Posts
    Rep Power
    193
    Quote Originally Posted by ICTNUT View Post
    There will be a Server 2008/IIS 7/7.5 install guide up later today or tomorrow
    thanks ICTNUT!

  9. #248
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    890
    Thank Post
    69
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    32

    Change default admin password

    Can someone tell me how to change the default admin password? The instructions refer to a Change Password button, but I can't seem to find it on the admin pages. Thanks

    Edit: Found it in incs/settings.asp.
    Last edited by meastaugh1; 17th January 2010 at 01:34 PM.

  10. #249
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    890
    Thank Post
    69
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    32
    Quote Originally Posted by Galway View Post
    Id like to add some switches to the checking, so I added another group but it called it "undefined".
    I added another group and it was also "undefined".

    Its there a way to create and name new groups?
    I get the same problem with IE7, IE8 and FF. I tried setting the site as trusted in IE8 and the issue persists, can't seem to name a group.

    EDIT: Worked around by opening the database in access and correcting the group labels in group table.
    Last edited by meastaugh1; 17th January 2010 at 02:52 PM.

  11. #250

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,114
    Thank Post
    403
    Thanked 619 Times in 566 Posts
    Rep Power
    180
    Are you using the latest version m1? I thought the password was moved into the site and not a file?

  12. #251
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    890
    Thank Post
    69
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    32
    Quote Originally Posted by Edu-IT View Post
    Are you using the latest version m1? I thought the password was moved into the site and not a file?
    I believe so, I downloaded it today: 1.5.5

    Changing the settings.asp seems to have changed the password. Should there be an option to do it in the interface as far as you know? Thanks

  13. #252
    ICTNUT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hereford
    Posts
    1,419
    Thank Post
    196
    Thanked 249 Times in 122 Posts
    Rep Power
    62
    Sorry for the confusuion the install docs need to be updated.

    The place to update the password is indeed the setting.asp file.

  14. #253
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    890
    Thank Post
    69
    Thanked 85 Times in 70 Posts
    Rep Power
    32
    Quote Originally Posted by ICTNUT View Post
    Sorry for the confusuion the install docs need to be updated.

    The place to update the password is indeed the setting.asp file.
    Thanks for clarifying.

    I think there may also be a caching issue with the view sensors page in IE. When you delete a sensor from a device, then add a new sensor, the old sensor is still shown and not the new one. The only workarounds seem to be to use FF or delete temporary internet files.

    Is there any way to have it monitoring all the time (for all e-mail prompts) without having to have a browser session open? Would it be quite awkward to run it as a service?
    Last edited by meastaugh1; 17th January 2010 at 04:34 PM.

  15. #254
    azrael78's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Devon
    Posts
    383
    Thank Post
    47
    Thanked 37 Times in 33 Posts
    Rep Power
    20

    Cool

    Not sure whether this is a bug or not - but we have some services (that are monitored) as 'stopped' yet it doesn't flag them as a warning or an error on the main page?

    If I go into the Admin area and look at Overview - it does show them as being stopped there but it should also show it in the main page also perhaps.

    What criteria must be met in order to make a server go from 'OK' to 'WARNING' or 'ERROR' on the main page?

    I know if it can't PING the server, it flags it as a warning - is there anything else, am I missing something?

    It's lovely stuff otherwise tho ICTNUT

    Az

  16. #255
    ICTNUT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hereford
    Posts
    1,419
    Thank Post
    196
    Thanked 249 Times in 122 Posts
    Rep Power
    62
    There is an issue where the service may be down or stopped but the public display does not register this although the admin area does.

    If a Connectivity Check fails (PING) then this should register as DOWN and not WARNING and if a service is stopped then this should register as a WARNING.

    I have fixed this and will post up and quick guide on how to resolve the issue later today

  17. Thanks to ICTNUT from:

    azrael78 (18th January 2010)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Performance Monitor showing a stressed Server!
    By FragglePete in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 3
    Last Post: 5th May 2009, 03:35 PM
  2. Monitor HP DL380 Hard drives on ESX Server
    By techie08 in forum Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 30th April 2009, 11:07 AM
  3. 19'' - 22'' Monitor
    By nephilim in forum Our Advertisers
    Replies: 2
    Last Post: 31st March 2009, 11:53 AM
  4. HP Monitor
    By Reaper in forum Hardware
    Replies: 10
    Last Post: 8th February 2009, 02:21 PM
  5. Free SQL Server Monitor
    By ICTNUT in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 8th August 2008, 04:04 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •