+ Post New Thread
Results 1 to 2 of 2
Wired Networks Thread, Slow network performance between dual NIC devices ??? in Technical; Hi, Erm.... help plz. Got a HP server in recently, quad Gbit NIC's, have bound two interfaces and have them ...
  1. #1
    mikkydoos's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Jupiter and Saturn
    Posts
    293
    Thank Post
    62
    Thanked 29 Times in 25 Posts
    Rep Power
    17

    Slow network performance between dual NIC devices ???

    Hi,

    Erm.... help plz.

    Got a HP server in recently, quad Gbit NIC's, have bound two interfaces and have them connected to a Netgear GSM7224v1 L2 managed gigabit switch.

    Also just got in a QNAP NAS, dual Gbit NICs, bound them, and connected into the same switch.

    Both dual NICS are using Adaptive Transmit Load Balancing.


    I'm transferring a load of disk images and backups from an oldish Buffalo Terastation (same switch) to the QNAP. Getting 11Mb/s transfer speed.
    This seems slow to me so I figure the Buffalo's single NIC is not good. Fine.

    If I transfer a GB of data from the HP to the QNAP I get the same speed.
    This seems really slow to me. I reckon I should get about 100Mb/s ? with that setup ???

    Whats causing such a slow transfer speed ??? Switch ports are all configured to 1000 Full Duplex. Haven't set up ports on the switch for dual NICs but I don't think I have to using adaptive load balancing. Frame sizes are different on each of the devices too, don't really want to play with this on the switch yet - live environment.



    Cheers for your help in advance ; )

  2. #2
    mikkydoos's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Jupiter and Saturn
    Posts
    293
    Thank Post
    62
    Thanked 29 Times in 25 Posts
    Rep Power
    17
    Attached is a screen shot - looks like Link Aggregation is enabled on those ports anyway.....

    Untitled.jpg


    Any suggestions ??



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. slow network performance between physical and virtual.
    By itgeek in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 3
    Last Post: 14th February 2011, 09:02 PM
  2. Sudden Slow Network
    By binky in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 28th February 2008, 09:12 PM
  3. One XP notebook with slow network browsing
    By pburchell in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 28th March 2007, 09:56 AM
  4. Slow Fileserver Performance (2003)
    By disinfo in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 21st November 2006, 12:31 AM
  5. Network card nor onboard NIC working
    By mark in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 10th February 2006, 12:57 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •