+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Wired Networks Thread, Network issue -switches plus lack of Internet. in Technical; I've got a little problem! School electrical rewire over the summer but servers were kept live but did not have ...
  1. #1
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,407
    Thank Post
    3,226
    Thanked 246 Times in 199 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    107

    Network issue -switches plus lack of Internet.

    I've got a little problem!

    School electrical rewire over the summer but servers were kept live but did not have network access. Part of the rewire included some fibre between two new HP Pro-curve switches. All back on today but initially the DHCP Server was not handing out DNS Addresses. Restart of service fixed that. Currently only local access, router pings ok but refuses to give Internet. Also trying to get the HP switch to talk over fibre to a Cisco switch downstairs is not working despite the supplier telling me the Gbic is correctly configured.


    Any thoughts please?

  2. #2
    cpjitservices's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    East Yorkshire
    Posts
    2,178
    Thank Post
    440
    Thanked 240 Times in 219 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    69
    Have you tried other cabling ? - I suppose it could be possible that if you've had an electrical rewire then a cable could have been nipped somewhere ?

  3. Thanks to cpjitservices from:

    speckytecky (31st August 2012)

  4. #3
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,407
    Thank Post
    3,226
    Thanked 246 Times in 199 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    107
    I have not had a chance to delve properly yet but it looks like the actual Network is connecting - the issue seems to be that we can't get the Internet. Having said that there is nothing live on the Network yet other than the second DC and the Mini Mac Server.

    Quote Originally Posted by cpjitservices View Post
    Have you tried other cabling ? - I suppose it could be possible that if you've had an electrical rewire then a cable could have been nipped somewhere ?

  5. #4

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    10,707
    Thank Post
    829
    Thanked 2,571 Times in 2,188 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    731
    Rebooted the router?
    Logged into the router directly to see if it gives any clues.

    Any new routing/ipranges thanks to the new HP switches?

    Are your default DNS servers up, these should be the DCs and whatever they talk to upstream.

    tracert to a website
    nslookup to an external website
    Last edited by SYNACK; 31st August 2012 at 08:32 PM.

  6. Thanks to SYNACK from:

    speckytecky (1st September 2012)

  7. #5
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,407
    Thank Post
    3,226
    Thanked 246 Times in 199 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    107

    Resolved

    Seems to be OK now - looks like it was a combination of DHCP not restarting it'self after it's dormant period then the proxy setting of GP not having been picked up by the DC itself!

  8. #6

    twin--turbo's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Carlisle
    Posts
    2,334
    Thank Post
    1
    Thanked 381 Times in 340 Posts
    Rep Power
    149
    Out of interest, could the servers talk to each other? DC's don't like extended periods when they can't talk to each other.

    Rob

  9. #7
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,407
    Thank Post
    3,226
    Thanked 246 Times in 199 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    107
    Yet to check that one out - thanks for the heads up Rob. May be back for advice on how to fix if it is the case!

    Quote Originally Posted by twin--turbo View Post
    Out of interest, could the servers talk to each other? DC's don't like extended periods when they can't talk to each other.

    Rob

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Bad ping replies from switches / Network issues
    By chrisjako in forum Wireless Networks
    Replies: 3
    Last Post: 11th January 2012, 08:40 PM
  2. Do RM CC networks have some sort of internet filtering?
    By LazyD in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 4
    Last Post: 14th December 2010, 08:23 PM
  3. PLEASE HELP NETWORK ISSUE
    By glo0 in forum Wireless Networks
    Replies: 4
    Last Post: 16th August 2007, 01:36 PM
  4. Well, I am now a victim of internet fraud
    By Norphy in forum General Chat
    Replies: 7
    Last Post: 4th May 2007, 07:25 AM
  5. Replies: 9
    Last Post: 14th February 2007, 03:07 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •