+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows Thread, iTunes won't start unless run as local admin. in Technical; Evening all, Bit of a strange one. We've had iTunes installed on a few of our staff laptops and we've ...
  1. #1
    Sam_Brown's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Northampton
    Posts
    524
    Thank Post
    89
    Thanked 30 Times in 28 Posts
    Rep Power
    16

    iTunes won't start unless run as local admin.

    Evening all,

    Bit of a strange one. We've had iTunes installed on a few of our staff laptops and we've never had any issues before but on this one particular laptop iTunes fails to start unless run as a local admin.

    Giving myself (or whoever) local admin rights doesn't seem to fix the issue and reinstalling hasn't fixed it either!

    Has anyone had this problem before? A quick google doesn't bring up anything useful.

  2. #2

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,705
    Thank Post
    3,235
    Thanked 1,044 Times in 966 Posts
    Rep Power
    363
    What operating system and 32 or 64 bit ie windows 7 32 bit ?

    Also if you remove iTunes altogether and re download the installer ( latest version ) and re install, presuming it is still the same issue ?

  3. #3
    Sandman's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    London,UK/New York,USA
    Posts
    133
    Thank Post
    2
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    13
    Can you not just set file permissions to admin?

  4. #4

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    217
    Thank Post
    260
    Thanked 23 Times in 19 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by Sam_Brown View Post
    Giving myself (or whoever) local admin rights doesn't seem to fix the issue and reinstalling hasn't fixed it either!
    So it is not a question of the account having local admin rights, iTunes only works on the one account "Administrator"?

    Have you tried with another local account, either administrator or limited?

  5. #5
    Sam_Brown's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Northampton
    Posts
    524
    Thank Post
    89
    Thanked 30 Times in 28 Posts
    Rep Power
    16
    Must be something new with the most recent version. I downloaded 10.5 and installed it and it ran perfectly fine. Uninstalled and reinstalled the most recent version and it failed to work again. So yeah... back to 10.5 and it works fine so I'll stick with that.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. XP machine logging in domain user as local admin?
    By reggiep in forum Windows Server 2008
    Replies: 3
    Last Post: 6th September 2010, 12:52 PM
  2. Domain Admin cannot perform functions as local admin
    By KWestos in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 3
    Last Post: 30th September 2009, 09:58 PM
  3. Spiceworks won't start when running on Vista Business
    By Number6 in forum Network and Classroom Management
    Replies: 6
    Last Post: 15th March 2009, 11:31 PM
  4. add user as local admin
    By TechSupp in forum Scripts
    Replies: 2
    Last Post: 22nd September 2008, 11:54 AM
  5. Users as local admins for logon script?
    By actech in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 14th May 2008, 08:04 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •