+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Windows Thread, Promethean weird problem in Technical; Hi All, We have the strangest problem here with the following setup: ActivPrimary v2.5 (latest patch) Driver versions 3.0.X and ...
  1. #1

    Join Date
    May 2007
    Location
    Edinburgh
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Promethean weird problem

    Hi All,

    We have the strangest problem here with the following setup:

    ActivPrimary v2.5 (latest patch)
    Driver versions 3.0.X and 4.x.x
    Recent version of Primary whiteboards (purchased in last year and a half)
    Dell D520 laptop with latest bios and XP SP2
    USB connection
    Exchange 2003 network, users with Roaming Profiles

    Basically, every so often (maybe once every couple of weeks) when using the whiteboards as usual, a blank worksheet will appear when using the pen. Using the undo function returns it to how it should be and then the problem usually dissapears (though sometimes a restart is needed to stop it happening again).

    Promethean said they have not seen this before, and I tried their various possible fixes with no success. All staff using this setup have this problem and I wonder if anyone else has seen it?

    I think it is only happening with the Dell laptops, but being an intermittent problem it is hard to tell.

    Thanks,

    Tim
    Stewart's Melville College, Edinburgh

  2. #2

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Sunderland
    Posts
    192
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Promethean weird problem

    Wasn't there a new driver release in the last month or so? Just an idea if it is pen related.

  3. #3

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    141
    Thank Post
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    18

    Re: Promethean weird problem

    Hi Tim,

    I'd be interested if you could PM me the name of the person you spoke to. Anyway, I have seen this problem before, and in my experience it is normally fixed by updating my display drivers. However a workaround (if this is only happening on certain systems) is to activstudio settings>flipchart objects>untick "High Quality Lines and Shapes".

  4. #4
    steve's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,040
    Thank Post
    22
    Thanked 175 Times in 121 Posts
    Rep Power
    51

    Re: Promethean weird problem

    I've seen this problem too, only happened on an odd laptop we had.

    Tried the "High Quality Lines and Shapes", updating drivers, re-installing activstudio, upgrading to v3. Nothing would cure it. I raised a case - so they should be aware of the problem.

    There were several similar issues on the promethean forums too.

    In the end I gave it up as a bad job and told Promethean to drop it.

  5. #5

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,440
    Thank Post
    1,468
    Thanked 1,035 Times in 908 Posts
    Rep Power
    299

    Re: Promethean weird problem

    The nib or button hasn't got jammed into the pen has it? I've had weird things happen when thats happened.

  6. #6
    steve's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,040
    Thank Post
    22
    Thanked 175 Times in 121 Posts
    Rep Power
    51

    Re: Promethean weird problem

    I had this happen even when not connected to the board - just using the mouse.

    Deffinatly an activstudio issue ( i removed the drivers too).

  7. #7

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Thomaston,GA
    Posts
    6
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Promethean weird problem

    We had this same problem. A tech from Pro. came to our schools. He said that there was a conflict with some versions of Activ Studio and certain versions of drivers. I will see if I can find the info if you are still intrested.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 13th May 2009, 12:08 PM
  2. Promethean Problem
    By dezt in forum Hardware
    Replies: 7
    Last Post: 4th December 2007, 10:56 AM
  3. Weird RIS problem today..............!
    By Kyle in forum General Chat
    Replies: 1
    Last Post: 17th October 2007, 10:49 PM
  4. Weird problem
    By akatuk in forum How do you do....it?
    Replies: 9
    Last Post: 10th October 2007, 08:30 PM
  5. Weird AD problem
    By SpuffMonkey in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 29th March 2006, 10:57 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •