+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Windows Thread, DNS question... after changing net settings and Domain. in Technical; hello, I have a question if somebody has experienced this issue, here at school we usually have to separate domains ...
  1. #1
    MyDejaVu's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mexico
    Posts
    106
    Thank Post
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    16

    DNS question... after changing net settings and Domain.

    hello, I have a question if somebody has experienced this issue, here at school we usually have to separate domains with their respective network settings, lets call it black domain and white domain, we have a RIS service running from the black domain, so when we need a machine for white domain, we RIS it from white, and after , change networking settings, including DNS and WINS, but for some reason the machine somewhere keeps the original domain (white) in DNS default even that the computer was joined to black domain, I had to use regedit to force the change for the main DNS suffix search , but when I did nslookup, the default DNS server was still pointing at black domain.

    so the machine usually took around 10 to 15 minutes to load and would not find any user to modify permissions from the domain,..... eventually I went again into the TCP - DNS tab and used the option "append these DNS suffixes... that was the only way I could get around to fix the DNS problem, but I would like if any of you guys could explain why this happens and why is not a straight forward task (change tcp settings and domain).,,, let me tell you that 2 months ago, it was a straight forward procedure (it was enough just to use "append primary and connection specific DNS suffixes..

    I hope you had understood my tale

    Thank You

    Ricardo Carrera
    ICT Technician
    Moorside High School

  2. #2

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Elgin, Scotland
    Posts
    387
    Thank Post
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    24

    Re: DNS question... after changing net settings and Domain.

    Ok, just to try and clarify what your problem is:

    1. You have two domains - Black and White
    2. Black domain contains a RIS server that contains an image for the Black domain
    3. When you want a PC for the White domain, you install it from the RIS server and then change the network settings?

    Let me know if I'm off track here.

    Assuming the above are correct, how are you changing the domain of the computer? Are you removing it from the domain properly (Control Panel, System, Computer Name tab, Change button and then change domain) or are you simply changing the IP addressing and altering the domain within the registry?

    If you are using the Computer Name tab method, are you moving the PC from Old Domain to Temporary Workgroup, restarting and then moving from Temporary Workgroup into the New Domain?

    As you have two domains, I'm wondering if the easiest thing might be to have a separate RIS box for each domain.

    If you can let me know about the above and I'll try and help a bit further.

    Regards,

    Rob Cowan
    IT Specialist
    Mycourse Limited.

  3. #3
    MyDejaVu's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mexico
    Posts
    106
    Thank Post
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    16

    Re: DNS question... after changing net settings and Domain.

    yes, you got it right, the thing in here is, we have access to the black domain servers, that is why we have RIS server on it, on the other hand white domain servers are within the councils IT department (not in school) so not possible to have full control of it...,,,
    we use the ris images because the machines are the same specs and model ., when I change domain I do it properly from the System tab using the button etwork ID and then going through the network wizard...,

    I only went to regedit because when I checked settings with ipconfig, the primary dns suffix was pointing to white domain, but the DNS suffix Search List was still pointing to black domain.

    You know now that you mention it, I did tried that too,, to go from the old domain to a temp workgroup and then to the new domain. would you tell me if there is a reason to do this?.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 12th August 2007, 02:35 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 17th May 2007, 01:56 PM
  3. Outlook Express settings on domain logon
    By Samson in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 20th March 2007, 09:40 AM
  4. laptop loses domain settings
    By chrbb in forum Wireless Networks
    Replies: 18
    Last Post: 21st October 2006, 10:31 AM
  5. Question about GPO settings on IE
    By Kyle in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 10th March 2006, 12:26 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •