+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Windows Thread, Vista browses one of my servers really really slowly! in Technical; My new home drives server is running windows 2003 R2 Server x64 SP2. All my XP workstations are fine with ...
  1. #1
    k-strider's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Gloucester
    Posts
    357
    Thank Post
    7
    Thanked 40 Times in 30 Posts
    Rep Power
    23

    Vista browses one of my servers really really slowly!

    My new home drives server is running windows 2003 R2 Server x64 SP2. All my XP workstations are fine with it normal fast access... and it is fast. but browsing the server from a vista workstation is dreadful. If I go \\servername then I wait a while (5-30 Secs) the shares show up and I choose one... then I wait and the directory listing appears, again and so forth!! Its the same If access is via a mapped drive or even if I am accessing a dfs path when its acting as the active target. or by \\ipaddress
    Copying Data from / to the server is also quite slow. 1m:30 ish for a full ish CD iso and only 20-30 secs to another server

    The Server in question is a DC and a DNS server other than that it it’s just a file server I have one other X64 R2 server also SP2 (not a DC/DNS) but access to that one is fine. And access to all my 32Bit Servers are also fine.

    Its a really strange problem and I can’t find anything in the event logs etc. It’s not a huge problem as we don’t use vista on any workstations except our play ones in the office, but I got a new pc today for someone it came with vista so I added it to the domain and it exhibited the same slow access. I will put xp on it but I was curious to see. Problem is with both 32 bit and 64 bit flavours of vista

    DNS resolution isn’t the problem that was my first thought but it’s ok.
    Basically has anyone come across this? I googled it an found a couple of threads with people having the same problem but didn’t get any answers!

  2. #2
    Oops_my_bad's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Man chest hair
    Posts
    1,738
    Thank Post
    438
    Thanked 53 Times in 50 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Vista browses one of my servers really really slowly!

    You might already have found it but have you had a look at some of the suggestions here?

  3. #3
    fooby's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    351
    Thank Post
    0
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    19

    Re: Vista browses one of my servers really really slowly!

    We had this before, it might be the desktop.ini problems. Delete them all (not needed really) and it sped our system up to a reasonable time (like 10 secs to list 1500 folders)

    fooby

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 3rd December 2007, 01:12 PM
  2. How many servers??
    By maniac in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 6th November 2007, 10:05 AM
  3. Servers
    By Lee_K_81 in forum Hardware
    Replies: 14
    Last Post: 18th May 2007, 08:12 AM
  4. Replies: 8
    Last Post: 14th December 2006, 02:54 PM
  5. What should I do with my new servers?
    By sidewinder in forum Wireless Networks
    Replies: 12
    Last Post: 21st November 2006, 10:35 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •