+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Windows Thread, stuck at verifying dmi pool data after installing new ram in Technical; Matching stick, same spec, both work individually but together it halts. Any ideas please?...
  1. #1

    CHR1S's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    4,573
    Thank Post
    1,652
    Thanked 506 Times in 309 Posts
    Rep Power
    221

    stuck at verifying dmi pool data after installing new ram

    Matching stick, same spec, both work individually but together it halts.

    Any ideas please?

  2. #2


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,059
    Thank Post
    232
    Thanked 926 Times in 795 Posts
    Rep Power
    309
    reset bios to factory defaults

  3. Thanks to sted from:

    CHR1S (31st October 2011)

  4. #3

    CHR1S's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    4,573
    Thank Post
    1,652
    Thanked 506 Times in 309 Posts
    Rep Power
    221
    Tried that, also tried failsafe settings.

  5. #4


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,059
    Thank Post
    232
    Thanked 926 Times in 795 Posts
    Rep Power
    309
    what happens if you disconnect your drives?

  6. Thanks to sted from:

    CHR1S (31st October 2011)

  7. #5

    CHR1S's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    4,573
    Thank Post
    1,652
    Thanked 506 Times in 309 Posts
    Rep Power
    221
    Same thing, tried forcing the ddr speed but had no change.

  8. #6


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,059
    Thank Post
    232
    Thanked 926 Times in 795 Posts
    Rep Power
    309
    how many slots does the board have it may want them in slots 1/3 rather than 1/2 say

  9. Thanks to sted from:

    CHR1S (31st October 2011)

  10. #7

    CHR1S's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    4,573
    Thank Post
    1,652
    Thanked 506 Times in 309 Posts
    Rep Power
    221
    Only 2 slots, its weird

  11. #8


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,059
    Thank Post
    232
    Thanked 926 Times in 795 Posts
    Rep Power
    309
    i take it the board supports the ammount of ram you are installing i know my laptop has4gb of ram in but only sees it as 3

    it also might be worth removing one stick so it boots and flashing the bios to latest rev

  12. Thanks to sted from:

    CHR1S (31st October 2011)

  13. #9

    CHR1S's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    4,573
    Thank Post
    1,652
    Thanked 506 Times in 309 Posts
    Rep Power
    221
    Its only 1.5Gb :-/ Ill try the bios flash now, good idea.

    Thanks



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Limesurvey - stuck at install
    By Sheridan in forum *nix
    Replies: 3
    Last Post: 15th July 2011, 10:56 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 4th November 2006, 04:56 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 25th July 2006, 12:16 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 25th January 2006, 12:25 AM
  5. RIS Service (BINLSVC) stuck at 'starting'
    By indiegirl in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 7th November 2005, 04:46 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •