+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Windows Thread, Exchange GAL gone! in Technical; OK slight crisis here started getting calls saying that email was down (for kids) I checked and all ok Then ...
  1. #1

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,678
    Thank Post
    861
    Thanked 650 Times in 431 Posts
    Rep Power
    499

    Exchange GAL gone!

    OK slight crisis here
    started getting calls saying that email was down (for kids)
    I checked and all ok
    Then more calls stating same - eventually i get someone kind enough to give me an error message

    "Bookmark Not Valid" when they launch Outlook!

    OWA running fine though

    Checked System Manager and after much searching narrowed it down to the GAL - I couldn't find it at all!! It's gone completely!! No reference to it what so ever..

    Normally I'd pull exchange off and re-instal, but since kids now have emai's that are needed as coursework - I cant

    Is there anyway to restore the GAL to System Manager?

  2. #2
    mrforgetful's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,639
    Thank Post
    7
    Thanked 15 Times in 15 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Exchange GAL gone!

    I don't know, but you can backup the Store and do a re-install then restore the Store.

  3. #3

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,678
    Thank Post
    861
    Thanked 650 Times in 431 Posts
    Rep Power
    499

    Re: Exchange GAL gone!

    have spoke to Head of ICT and he says they should be finishing the outlook tasks soon so will hang fire and wipe exchange and re-install it...

  4. #4

    Join Date
    May 2006
    Posts
    159
    Thank Post
    5
    Thanked 10 Times in 5 Posts
    Rep Power
    19

    Re: Exchange GAL gone!

    Maybe force a restart of the recipient update service (RUS)

    This is responsible for building the GAL.

  5. #5
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,468
    Thank Post
    10
    Thanked 496 Times in 436 Posts
    Rep Power
    113

    Re: Exchange GAL gone!

    This happens if you change the security settings on the GAL, can the administrator see the GAL? I have fixed this in the past after an accident when setting up exchange. There are some command line utilities that can set the security even if you can't access the object in things like adsiedit (to be used with caution).

  6. #6

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,678
    Thank Post
    861
    Thanked 650 Times in 431 Posts
    Rep Power
    499

    Re: Exchange GAL gone!

    Tried that but the GAL has gone AWOL from System Manager

    Got a feeling the ACL has got screwed too cos admin's can log into outlook & OWA fine, whereas the kids can only log into OWA
    And, surprisingly, the GAL shows up!

  7. #7
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,468
    Thank Post
    10
    Thanked 496 Times in 436 Posts
    Rep Power
    113

    Re: Exchange GAL gone!

    owa uses a different method to build the addresses.

  8. #8

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,678
    Thank Post
    861
    Thanked 650 Times in 431 Posts
    Rep Power
    499

    Re: Exchange GAL gone!

    ah that would explain that part then
    Do you know what the command line utils are?

  9. #9
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,468
    Thank Post
    10
    Thanked 496 Times in 436 Posts
    Rep Power
    113

    Re: Exchange GAL gone!


  10. #10
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,468
    Thank Post
    10
    Thanked 496 Times in 436 Posts
    Rep Power
    113

    Re: Exchange GAL gone!

    I'm trying to remember what I had to alter on the command lines as I couldn't get it working to start with, but I did use this to fix my GAL.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Exchange OWA
    By clarky2k3 in forum Windows
    Replies: 17
    Last Post: 27th November 2007, 09:34 AM
  2. Exchange 2007 and exchange 2003
    By timbo343 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 3rd October 2007, 09:46 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 5th July 2007, 03:45 PM
  4. IIS & Exchange?
    By lalalalalalalalalalala in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 20th May 2007, 02:58 PM
  5. Exchange Help!
    By GlennT in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 4th May 2007, 06:49 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •