+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Windows Thread, Taskbar Problem in Technical; Hi We have one (oldish) suite of PCs that has in the last few weeks developed a problem whereby some ...
  1. #1

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    33
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Post Taskbar Problem

    Hi

    We have one (oldish) suite of PCs that has in the last few weeks developed a problem whereby some PCs in the room will have the taskbar/startbutton/system tray turn solid blue with no icons etc. Windows Explorer still functions to open folders etc, and keyboard shortcuts get round the problem (but some students can't cope with that).

    This is Windows XP. The issue appears to be random, except that it always happens on about 3 - 8 PCs within a couple of minutes of eachother.

    Any ideas please?!

  2. #2
    morganw's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Cambridge
    Posts
    816
    Thank Post
    46
    Thanked 132 Times in 126 Posts
    Rep Power
    39
    Is the start menu redirected?

  3. #3

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    33
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    No it's not. We have many other suites that haven't exhibited this problem.......

  4. #4

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    It sounds to me it's possibly profile related if it happens randomly, rather than specific machines or do you mean randomly always on the same machines?

  5. #5

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    UK
    Posts
    33
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi

    We use mandatory profiles - all students around the school use the same base profile. It happens on some Pcs more than others, but confined to one room.

  6. #6

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,568 Times in 1,250 Posts
    Rep Power
    340
    Run delprof on all the affected machines (as a Startup script), and see if the problem goes away

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Bizarre Taskbar Icon Problem
    By DreddMetal in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 10th July 2007, 08:48 AM
  2. Rm Smartcache 2 - Upgrade Problem
    By russdev in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 25th August 2005, 07:33 AM
  3. Problem accessing machines from a sub-domain
    By mark in forum Wireless Networks
    Replies: 13
    Last Post: 22nd August 2005, 03:52 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 19th August 2005, 07:49 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •