+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows Thread, Outlook running very slow! in Technical; Hi, I have users configured to use outlook and it has been working fine until this week, users are reporting ...
  1. #1
    hfnistelrooy's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Good old capital city
    Posts
    52
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Outlook running very slow!

    Hi,

    I have users configured to use outlook and it has been working fine until this week, users are reporting that it is running extremely slow and that they are not receiving emails. I tried a manual Send/receive and it took more than 5 mins to sync with the exchange server.

    The internet at the school is working fine and I have loaded a new profile and configured outlook and we are getting the same thing. No updates have been applied on the network recently...

    Any ideas?

  2. #2
    bio
    bio is offline
    bio's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    netherlands
    Posts
    520
    Thank Post
    16
    Thanked 130 Times in 102 Posts
    Rep Power
    37
    I don't know which outlook version you have...but you could find out the outlook.exe parameters (like outlook.exe /rpcdiag) ....I had the same problem years ago and it turned out to be a DNS problem with one of my DNS server.

    bio..

  3. #3
    linkazoid's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    643
    Thank Post
    118
    Thanked 89 Times in 73 Posts
    Rep Power
    78
    Are you using LGFLMail?

    If so I've logged and issue and they have said that they are aware of the issue and hope to have a resolution soon.

  4. #4
    Dom_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,009
    Thank Post
    151
    Thanked 138 Times in 115 Posts
    Rep Power
    56
    Try disabling 'Get unread folder count' (or something like that) - in define send & recieve groups.

    I had a similar issue, and disabled that and it changed a 10 minute send/receive into a 2 second send/receive!

  5. #5
    hfnistelrooy's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Good old capital city
    Posts
    52
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by linkazoid View Post
    Are you using LGFLMail?

    If so I've logged and issue and they have said that they are aware of the issue and hope to have a resolution soon.
    Yep, on monday it was only 1 school and i spoke to atomwide but they said I was the only person to call and report the problem which led me to believe it might have been internal, but as more schools started reporting the problem i knew it was not the school. I think they have made a change, seems to be working a little better

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Sims running very slow
    By wardsidjame in forum MIS Systems
    Replies: 7
    Last Post: 19th October 2009, 02:11 PM
  2. Replies: 24
    Last Post: 23rd January 2009, 12:09 PM
  3. OpenOffice Write - very slow save using .odt
    By SimpleSi in forum Educational Software
    Replies: 4
    Last Post: 2nd April 2008, 01:02 PM
  4. Login very slow
    By localzuk in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 23rd April 2007, 03:09 PM
  5. Replies: 13
    Last Post: 14th December 2006, 11:43 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •