+ Post New Thread
Results 1 to 15 of 15
Windows Thread, Setting Up New Server and New Domain in Technical; So, our admin server went kaboom! We had already brought a new server to replace what was the old Dell ...
  1. #1
    Zoom7000's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    London
    Posts
    782
    Thank Post
    223
    Thanked 60 Times in 37 Posts
    Rep Power
    28

    Setting Up New Server and New Domain

    So, our admin server went kaboom! We had already brought a new server to replace what was the old Dell running NT4. However, the weeks and months of planning the migration has turned into minutes and hours. Anyway, to cut a long story short, the old server was in a pretty bad state, permissions were terrible, users saved their files anywhere, and it took 15 minutes for anyone to log on!

    So, I've started from scratch. New server, new domain, Windows Server 2003, Active Directory infrastructure. Anyway, I have set it's role as Domain Controller, File Server, DNS Server. I have setup Active Directory, and created an OU for Staff. I have created 1 user and a mandatory profile and created a group policy called StaffGPO. I did this all in GPMC, so it is linked to the Staff OU.

    The StaffGPO is so far supposed to:

    Redirect My Documents to \\server\mydocs\staff\%username%
    Run a "MapDrive.bat" batch file to map H: to the above location, and a few other drives to other shared locations.
    Set some policies to restrict access to Control Panel, Run Command and some IE policies (proxy settings, homepage etc)

    Now, the problem, the group policy is not running! I log in as our sole user and none of the policies are applied. None! The profile is applied fine. Just no policies. I remember setting up a test network at home and having the same problem but never managing to get it working. So, my question is, how can I get the accounts to run the policy when I log in?

  2. #2
    Messa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wolverhampton
    Posts
    301
    Thank Post
    67
    Thanked 29 Times in 25 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    Hi,

    Have you checked that your clients are pointing to the DNS Server and that the server is pointing to its own DNS??

  3. #3
    Zoom7000's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    London
    Posts
    782
    Thank Post
    223
    Thanked 60 Times in 37 Posts
    Rep Power
    28

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    Yup, that is all correct

  4. #4
    Messa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wolverhampton
    Posts
    301
    Thank Post
    67
    Thanked 29 Times in 25 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    in CMD try running GPUPDATE /Force then reboot the machine and see if that works, if not, rejoin the client to the domain.

  5. #5

    GrumbleDook's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Gosport, Hampshire
    Posts
    9,881
    Thank Post
    1,316
    Thanked 1,738 Times in 1,087 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    563

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    Are you testingit on a laptop and doing it over wireless be any chance?

    Make sure you are plugged into a wired point and once you are logged in run Resultant set of policies for that user to see what it thinks should be happening.

    Also ... does changing the security group make a difference? Have you tried the user as a domain admin?

  6. #6
    Zoom7000's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    London
    Posts
    782
    Thank Post
    223
    Thanked 60 Times in 37 Posts
    Rep Power
    28

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    gpupdate /force did nothing.

    I'm not running anything wirelessly, all is done wired. What security group do I change? And where?

  7. #7
    Messa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Wolverhampton
    Posts
    301
    Thank Post
    67
    Thanked 29 Times in 25 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    Have you tried rejoining the client to the domain?

    also you can change the security group in the user's properties on the 'member of' tab.

  8. #8
    Zoom7000's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    London
    Posts
    782
    Thank Post
    223
    Thanked 60 Times in 37 Posts
    Rep Power
    28

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    I'll try that, if not, it'll have to wait till Tuesday, cause I'm gonna get kicked out by the site supervisors in a minute!

  9. #9
    Heebeejeebee's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Intergalactic Cruise
    Posts
    1,036
    Thank Post
    68
    Thanked 74 Times in 58 Posts
    Rep Power
    34

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    Have a look at what gpresult throws back. You can get a full verbose report by using a /v switch and sending it to a txt file as well. More info here.

    I had a similar problem a while back (here) that was never resolved but I had the luxury of being able to swap the machine out with another one. I assume that the NIC was FUBAR or something even though all other networking was fine.

    HBJB

  10. #10
    Zoom7000's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    London
    Posts
    782
    Thank Post
    223
    Thanked 60 Times in 37 Posts
    Rep Power
    28

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    I have run gpresult and I am getting the following message:

    INFO: The policy object does not exist

    So, what next? :?

  11. #11
    tarquel's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Powys, Mid-Wales, UK
    Posts
    1,740
    Thank Post
    13
    Thanked 44 Times in 34 Posts
    Rep Power
    28

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    As Heebeejeebee touches upon, have you tried using a different revision of drivers for the LAN card?

    Also, is it happening [sorry if i missed it] on more than one machine? If you havent tried it, it would be worth giving it a shot

    Nath.

  12. #12

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    3,853
    Thank Post
    1,160
    Thanked 1,028 Times in 729 Posts
    Rep Power
    323

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    Sorry for pointing this out and i may be wrong but have you created a user group called "Staff" and allocated the 1 user to this usergroup. I could be barking up the wrong tree here but it is just a try.

  13. #13
    Zoom7000's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    London
    Posts
    782
    Thank Post
    223
    Thanked 60 Times in 37 Posts
    Rep Power
    28

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    I'm actually beginning to think there is a problem relating to DNS. Reason is, I tried adding another computer to the domain using it's full DNS name of "newdomain.local" however, it refused to find a DC for the domain, I then tried the netbios name of "newdomain" and it worked.

    So, DNS issue? Or something else?

  14. #14

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,800
    Thank Post
    110
    Thanked 582 Times in 503 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    223

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    Yes, that's DNS. Run netdiag/dcdiag.

  15. #15
    alonebfg's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    south west some of the time
    Posts
    834
    Thank Post
    12
    Thanked 34 Times in 21 Posts
    Blog Entries
    5
    Rep Power
    23

    Re: Setting Up New Server and New Domain

    ok i know i am a bit late here but the server that broke was it the dhcp server if so have you installed dhcp and setup the dns in dhcp asd this will have the same problems as above. I know i am behind but better late than never

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 18th June 2007, 01:53 PM
  2. Setting up the Password Policy on domain.
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 13th June 2007, 08:28 PM
  3. Advice on Setting up a Server 2003 domain at home.
    By Kyle in forum How do you do....it?
    Replies: 6
    Last Post: 14th August 2006, 06:15 AM
  4. Help with setting up a domain on a Donated HP Netserver
    By tickmike in forum Wireless Networks
    Replies: 11
    Last Post: 13th July 2006, 10:28 PM
  5. Replies: 17
    Last Post: 16th September 2005, 08:07 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •