+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
Windows Thread, Anybody moved to WDS and ImageX yet? in Technical; Without wishing to appear completely idiotic, is there anyone who can point to a few links on ximage, etc... I ...
  1. #16
    contink's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    3,791
    Thank Post
    303
    Thanked 327 Times in 233 Posts
    Rep Power
    118

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    Without wishing to appear completely idiotic, is there anyone who can point to a few links on ximage, etc...

    I wasn't even aware that an alternative to RIS was coming out and even with the keywords in this thread I'm still having problems finding much info'.

    So far though found this:
    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en


    So, the big question I guess is where to start... any pointers?

  2. #17

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,787
    Thank Post
    572
    Thanked 2,154 Times in 982 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    626

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    You need Vista to do it.

  3. #18

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    uk
    Posts
    494
    Thank Post
    19
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    16

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    i downloaded aik via the deployment work bench but came to a grinding halt now.

  4. #19
    contink's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    3,791
    Thank Post
    303
    Thanked 327 Times in 233 Posts
    Rep Power
    118

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    Quote Originally Posted by Dos_Box
    You need Vista to do it.
    Ah... ok... that explains why I've not seen anything to do with it all for WinXP then..

    Bit confusing though as there's mention of it working with XP too... perhaps someone can provide a quick and dirty wiki entry on the subject to clarify.

  5. #20
    eejit's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    606
    Thank Post
    52
    Thanked 12 Times in 12 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    No, you can use XP with BDD 2007 and the WDS component. Certainly some parts are not compatible - but you can definitely use WDS and ImageX with XP.

  6. #21
    Quackers's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,309
    Thank Post
    40
    Thanked 141 Times in 116 Posts
    Rep Power
    53

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    I've got WDS working with XP, i can capture and deploy an XP image to the same PC, with CD Key and domain join etc all automated after like i had in RIS, BUT if i try to put the image on another identical laptop i get the corrupt or missing hal.dll message after the image has been applyed. Anybody else have this? Its bugging me.

  7. #22

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,498
    Thank Post
    1,488
    Thanked 1,049 Times in 918 Posts
    Rep Power
    301

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    The new tools still suffer the same hal problems as we had with RIS, just because were using new tools doesn't stop that problem. The hal issue is a Windows XP problem not a RIS problem, so you probably have got one of the usual annoying hal issues.

  8. #23
    tosca925's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,547
    Thank Post
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    Installed WDS as part of the SP2 update. After that RIS stopped working, we run the WDS wizard and set WDS to mixed mode. It seemed to work then but never tested it. Come to re-image a pc this morning and it did not work. After a bit of searching on google we found out a fix. On the settings of WDS we had to point the 32bit boot file to the start rom in the RIS folder. Works a treat now.

  9. #24

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,644
    Thank Post
    858
    Thanked 645 Times in 428 Posts
    Rep Power
    498

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    Had similar problem as Tosca when I updated to SP2,
    Can now RIS fine, and managed to convert a few images to WDS
    Still a few "quirks" to work out - like why the HDD doesn't auto format when installing an image.

    Had a try of creating an image via an Image Capture but need to look at how to get it fully automated - something to do with Sysprep i think

    WDS is great, but i find that at the moment it is severly lacking in a comprehensive HOWTO document - the doumentaion is available but very fragmented over several websites.

    If i get time i may try and work on a basic walkthru for it.

  10. #25
    tosca925's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,547
    Thank Post
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    If i get time i may try and work on a basic walkthru for it.
    I;m glad i was not on my own Gatt, the walkthrough guide would be excellent.

  11. #26
    PeterW's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Portsmouth
    Posts
    748
    Thank Post
    42
    Thanked 65 Times in 60 Posts
    Rep Power
    31

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    HDD doesn't auto format when installing an image.
    A small diskpart script is needed here, I have a few somewhere let me know if you would like me to post them here, also the diskpart version in WinPE2.0 is good enough to assign the fisrt fixed disk as disk 0 unlike the old version in WinPE 1.5 which would always assign empty removable drive slots as Disk 0 1 2 etc so you would have to use more scripts to pipie out the actual hdd.

    WDS is great, but i find that at the moment it is severly lacking in a comprehensive HOWTO document - the doumentaion is available but very fragmented over several websites.
    I feel your pain the system builder documentation isent much better. I will upload all the docs I have as there are some walkthroughs from the US SB team which might shed some light on some of the common problems.

  12. #27
    Quackers's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,309
    Thank Post
    40
    Thanked 141 Times in 116 Posts
    Rep Power
    53

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    Finally got to the bottom of my hal.dll error, for some reason on the second machine even with no partitions the first one being made was being made partition 2, so the boot.ini was looking in the wrong place. All fixed now and loving WDS

  13. #28

    Join Date
    May 2006
    Location
    West Bromwich
    Posts
    2,190
    Thank Post
    299
    Thanked 215 Times in 185 Posts
    Rep Power
    56

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    I have just run into an issue where my PC will now not boot from the Network. I get a blue screen of death stating that there has been a initialization failure occur while booting from the network.

    I am trying to boot from a Server 2003 using service pack 2. What can i do to get this working. I need to ris asap as i have to rebuild all clients today!!?

  14. #29

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,644
    Thank Post
    858
    Thanked 645 Times in 428 Posts
    Rep Power
    498

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    just had a hal.dll failure error - turned out to be a hidden OEM partition that i needed to get rid of (Base XP installed via RIS, but then used WDS to create image after that)

    Anyone sussed how to deploy XP via WDS yet?
    I can deploy Vista but not XP (hence why i used RIS above)

  15. #30
    PeterW's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Portsmouth
    Posts
    748
    Thank Post
    42
    Thanked 65 Times in 60 Posts
    Rep Power
    31

    Re: Anybody moved to WDS and ImageX yet?

    Anyone sussed how to deploy XP via WDS yet?
    Only by booting a winpe 2.0 image cleaning and partitioning the drive with diskpart, formatting the drive and writing a 2k/xp boot sector then running an unattended setup.

    Still playing with WDS at the mo

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Sims moved to a new domain
    By edie209 in forum MIS Systems
    Replies: 9
    Last Post: 16th November 2007, 06:22 PM
  2. Anyone Moved a Raid array.
    By K.C.Leblanc in forum Hardware
    Replies: 10
    Last Post: 15th November 2007, 05:52 PM
  3. Anyone moved to roaming profiles?
    By Halfmad in forum Windows
    Replies: 17
    Last Post: 29th June 2007, 07:23 PM
  4. Wiping a drive while using ImageX
    By eejit in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 15th March 2007, 04:14 PM
  5. Replies: 12
    Last Post: 6th December 2006, 10:26 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •