+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
Windows Thread, Movie Maker woes in Technical; I have searched for this and have unable to come up with an answer as to what is causing it. ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Movie Maker woes

    I have searched for this and have unable to come up with an answer as to what is causing it.

    Students are creating moviemaker files and when they go back to them they sometimes get the error 'moviemaker cannot open this file' If i check the file on my machine it opens and works no problem so there is nothing wrong with the file.

    The problem seems to occur or occurs much more often on older slower computers rather than our newer ones. The machines have recently been re-imaged yet still develop this 'fault'

    I have tried reducing the hardware acceleration but this did nothing. Has anyone got any ideas as to what is causing this or a solution to fixing it (apart from not using movemaker!)?

    Thanks for any help
    Ian

  2. #2

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    271
    Thank Post
    6
    Thanked 43 Times in 37 Posts
    Rep Power
    16
    hi infarmey , what version of MM are you using?

  3. #3
    Admiral208's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bridgwater
    Posts
    720
    Thank Post
    176
    Thanked 63 Times in 55 Posts
    Rep Power
    40
    any problems in the event log maybe??

  4. #4

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It is version 2.1

    There is nothing in the Event Viewer

    Thanks
    Ian

  5. #5


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,588
    Thank Post
    228
    Thanked 856 Times in 735 Posts
    Rep Power
    296
    when you are trying it are you trying it as a normal user or an admin?
    dosent movie maker require write acess to somewhere on c drive (cant remember where)

  6. #6

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It does it for admins and non admins

  7. #7

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,240
    Thank Post
    1,058
    Thanked 1,068 Times in 625 Posts
    Rep Power
    740

  8. #8

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    271
    Thank Post
    6
    Thanked 43 Times in 37 Posts
    Rep Power
    16
    xp vista or 7?

  9. #9

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    it is xp

  10. #10
    itguy22's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    81
    Thank Post
    14
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    10
    We are having the same issue! has anybody out there got an answer :-)

  11. #11

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I thought it was just me! Maybe its a South Yorkshire only Error!

  12. #12

    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    I've had / fixed this.
    It is a MS security update applied by windows update.
    The version of the MovieMaker executable has been upgraded.
    Make sure all your machines are running with the latest exe.
    Sorry, I've forgotten the MS Knowledgebase number, but should point you in the right direction.

  13. Thanks to chrisman from:

    smitho1990 (14th February 2011)

  14. #13

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have got version 2.1.4027.0 is there an update to this?

    But an update should fix it you think?

  15. #14

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    The problem I have seems to do with computer performance, a file can not work on an older slower machine but I can run it on my newer machine and it runs fine.

    The only rooms having this problem are the ones with the older machines in them.

  16. #15

    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by ifarmery View Post
    I have got version 2.1.4027.0 is there an update to this?

    But an update should fix it you think?

    The latest file version is 2.1.4028.0

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Movie Maker
    By karldenton in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 16th March 2010, 03:49 PM
  2. Camcorder and Movie Maker extension woes
    By steele_uk in forum How do you do....it?
    Replies: 17
    Last Post: 10th February 2010, 12:36 PM
  3. Movie Maker
    By sippo in forum Windows
    Replies: 9
    Last Post: 11th December 2009, 12:01 PM
  4. Movie Maker
    By darbyshire in forum Windows
    Replies: 11
    Last Post: 27th June 2008, 11:06 AM
  5. Movie Maker 2
    By cookie_monster in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 1st February 2008, 03:56 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •