+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Windows Thread, VPN behaving very weird in Technical; Hi Hope this th eright forum to post in. We having serious issues with are VPN at are school. Some ...
  1. #1
    rckngslnd's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Margate
    Posts
    47
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    VPN behaving very weird

    Hi
    Hope this th eright forum to post in. We having serious issues with are VPN at are school. Some of the senior members of staff use VPN to remote in from home, the problem is that it seems to stop working for some computers and not others.

    All users can connect to the VPN
    I can connect to all servers on site
    I can connenect to 2 stations in are office
    I change the ip/mac address on are stations and they still work
    We setup other pc with extactly same hardware software/settings and still not working
    We had one pc that really needed vpn access, so we swapped over with one that worked, and then the one that was in are office started to work, (without us changing anything on it)
    Try re-installing all software and still not working
    I have contacted KCN that setup are VPN, they were little of no help, saying is the VPN worked it must be a problem on are side.

    Something may of been setup by my former boss before i started, but looked on servers and can't see anything.

    Sorry if this very long,

    Any help or ideas to try would be great


    We on a CC3 network if that makes any differences using kaspersky for antivirus

  2. #2

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2,153
    Thank Post
    105
    Thanked 190 Times in 157 Posts
    Rep Power
    84
    What VPN are you using?
    Are the users able to browse the internet before linking into VPN?
    Does the user have proxy settings still setup in Explorer that need to be removed?

  3. #3
    rckngslnd's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Margate
    Posts
    47
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by edutech4schools View Post
    What VPN are you using?
    Are the users able to browse the internet before linking into VPN?
    Does the user have proxy settings still setup in Explorer that need to be removed?
    Hi

    We using Cisco VPN client, the problem is remote desktop

  4. #4

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    4,011
    Thank Post
    1,249
    Thanked 1,099 Times in 781 Posts
    Rep Power
    337
    @rckngslnd:

    Individual workstations not working seems like a windows firewall issue to me!

    Could be way off beam but with it working on some and not others this is what I would check first.

  5. #5

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    351
    Quote Originally Posted by bossman View Post
    @rckngslnd:

    Individual workstations not working seems like a windows firewall issue to me!

    Could be way off beam but with it working on some and not others this is what I would check first.
    OR RDP not enabled
    or terminal server service is disabled

  6. #6
    rckngslnd's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Margate
    Posts
    47
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by glennda View Post
    OR RDP not enabled
    or terminal server service is disabled
    No RDP is enable and is able to remote while at work, but not via VPN

  7. #7
    rckngslnd's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Margate
    Posts
    47
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by bossman View Post
    @rckngslnd:

    Individual workstations not working seems like a windows firewall issue to me!

    Could be way off beam but with it working on some and not others this is what I would check first.
    Hi working on other stations with extactly same firewall setup

  8. #8

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2,153
    Thank Post
    105
    Thanked 190 Times in 157 Posts
    Rep Power
    84
    check proxy settings in explorer.

  9. #9

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2,153
    Thank Post
    105
    Thanked 190 Times in 157 Posts
    Rep Power
    84
    also check what is set for proxy bypass

  10. #10
    rckngslnd's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Margate
    Posts
    47
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by edutech4schools View Post
    also check what is set for proxy bypass
    Thanks i know it nothing to do wit proxy settings

  11. #11
    rckngslnd's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Margate
    Posts
    47
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I mange to fix it today, after a long time trying, it was Kaspersky, seem port 3389 was blocked on a certain group and not others, it confussed me as we moved statinos between the groups but the policy stayed with the PC. I blame my old boss as She set it all up and was pretty mad ot be honest



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [CLOSED] Bug/Error: Well this is weird..
    By Gatt in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 5
    Last Post: 9th December 2010, 01:48 PM
  2. weird behaviour
    By kcymer in forum Windows
    Replies: 13
    Last Post: 8th October 2010, 12:12 PM
  3. that was just too weird for me!
    By IanT in forum General Chat
    Replies: 12
    Last Post: 1st September 2010, 12:01 AM
  4. Behaving yourselves
    By Dos_Box in forum General EduGeek News/Announcements
    Replies: 104
    Last Post: 6th December 2008, 09:51 AM
  5. This is weird....
    By Gatt in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 6th January 2007, 12:47 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •