+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows Thread, Thinkpoint virus in Technical; A friend of mine reckons he has two computers infected and that it won't allow either to boot, even in ...
  1. #1


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    UK
    Posts
    5,463
    Thank Post
    1,462
    Thanked 892 Times in 573 Posts
    Rep Power
    647

    Thinkpoint virus

    A friend of mine reckons he has two computers infected and that it won't allow either to boot, even in safe mode. I'm not convinced but I said I'd take a look. Does anyone know about thinkpoint. I've been too busy to google it but I will when I get home.

  2. #2
    gshaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Essex
    Posts
    2,726
    Thank Post
    176
    Thanked 229 Times in 211 Posts
    Rep Power
    69
    My dad's laptop had it recently... easiest spyware fix going fortunately

    - taks manager
    - kill hotfix.exe process
    - install \ run MalwareBytes
    - reboot

    It's a rather dumb spyware product by modern standards... no rootkit luckily

  3. Thanks to gshaw from:

    laserblazer (24th November 2010)

  4. #3
    Abaddon's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Middlesex
    Posts
    623
    Thank Post
    74
    Thanked 70 Times in 65 Posts
    Rep Power
    61
    Some useful stuff here, along with several fixes.

    "Thinkpoint" virus thing

  5. Thanks to Abaddon from:

    laserblazer (24th November 2010)

  6. #4


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    UK
    Posts
    5,463
    Thank Post
    1,462
    Thanked 892 Times in 573 Posts
    Rep Power
    647
    This has developed a stage further. He dropped one of the machines off and it won't boot in safe mode. It gets as far as mup.sys. I opened it up and there's an ide and sata drive. I disconnected the ide drive and Windows fired up and resumed windows setup. I suspect that the sata drive is a data drive and he tried repairing the OS and instead has half installed windows onto this. So, is it a software or hardware fault on the ide drive. As it's apprently the same on two machines, I suspect a registry issue. I'm thinking I'll put the ide drive as a slave on an old machine and check it for viruses but I'd welcome any suggestions.

  7. #5


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    UK
    Posts
    5,463
    Thank Post
    1,462
    Thanked 892 Times in 573 Posts
    Rep Power
    647
    What a game this has been. I've run every sort of scanner and they've all found problems but not fixed the fault. I just agreed with my friend that it was going to have to be a rebuild when I thought on the of-chance I'd upgrade it to SP3. Seems to have done the trick.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. New Virus??
    By tommccann in forum Windows
    Replies: 14
    Last Post: 29th June 2010, 12:08 PM
  2. Virus
    By mhussain in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 24th May 2010, 10:53 AM
  3. Virus Help
    By gibbo_ap in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 22nd May 2010, 12:55 PM
  4. Virus or No Virus?
    By gmiller in forum Mac
    Replies: 8
    Last Post: 24th September 2009, 09:29 AM
  5. New Virus?
    By apeo in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 10th October 2008, 02:12 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •