+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Windows Thread, High Rate of Profile Corruption in Technical; Hiya, We seem to be having a high rate of profile corruptions where i am currently working. I have been ...
  1. #1

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349

    High Rate of Profile Corruption

    Hiya,

    We seem to be having a high rate of profile corruptions where i am currently working.

    I have been looking into it for the past 4/6 weeks and cannot seem to work out why this is happening. For the students although they says is corruption its normally folder redirection has failed which then causes the my documents shortcut to give you an error for ever more. ( I am trying to push mandatory profiles for them)

    But with staff there seems to be no pattern (only that the servers don't like early mornings!) We have had all our classroom to patch panel cables tested and the fiber which was in appalling state (some just 2 cores out of 12 working!) replaced back to our main server room. The only thing that has not changed (which i am going to do at christmas) is replace the network leads from the server to the switching.

    As far as i can see none of the servers network cards get above 20% usage. The only thing i cannot monitor is the core switches as the previous NM password protected them and didn't tell anybody.

    Is there anything else i should be checking/looking into as apparently this has allways happening but more recently in high numbers.

    Cheers

  2. #2

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    by high numbers i mean we are getting 2/3 a day

  3. #3

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,212 Times in 761 Posts
    Rep Power
    394
    What antivirus are you running? I've known Symantec to bork roaming profiles before.

    Also, if you're on XP, are you running UPHClean?

  4. #4

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    We are using McAfee. And I have just had a look at upheld clean and deployed it to see if it makes a difference

  5. #5
    zag
    zag is offline
    zag's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,765
    Thank Post
    898
    Thanked 416 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    87
    Just use mandatory profiles for students, it takes about 30mins to setup and means they log in quicker and you wont ever get a corruption again.

  6. #6

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    yes i know that - i want to but not allowed. but this should not be happening it should work. most of the problems are with staff, the students dont tend to happen as much

  7. #7
    Jon
    Jon is offline
    Jon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Norfolk
    Posts
    327
    Thank Post
    32
    Thanked 52 Times in 42 Posts
    Rep Power
    22
    Quote Originally Posted by glennda View Post
    yes i know that - i want to but not allowed. but this should not be happening it should work. most of the problems are with staff, the students dont tend to happen as much
    Is it the ones who store large amounts of data on their desktops that get affected the most?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Sunray-270 High failure-rate
    By waferthin in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 0
    Last Post: 1st June 2009, 02:32 AM
  2. NTuser.dat corruption on logon
    By karlb in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 1st May 2009, 01:48 PM
  3. HP Procurve High collision or drop rate errors
    By techie08 in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 11th March 2009, 11:37 PM
  4. display corruption & smart board
    By Oops_my_bad in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 15th October 2008, 10:54 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •