+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Windows Thread, (Computer Offline) in Technical; Ive had a search thru and cant find anything that answers my question .. Built a new laptop for the ...
  1. #1
    detjo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    356
    Thank Post
    13
    Thanked 47 Times in 39 Posts
    Rep Power
    31

    (Computer Offline)

    Ive had a search thru and cant find anything that answers my question ..

    Built a new laptop for the Head about a month ago and all was working well. About 3 days ago she told me she cant get on the web when she's at home. Been like this about a week, she says!
    The short of it is, when at home it will connect to the home network but will not go 'online'
    It constantly shows the offline icon in the systray. It was working fine but it seems to have stopped, and remains 'offline' when ever its away from the school network.
    Surely when a laptop cant connect to the school network its smart enough to know and should 'just work' - it did do!
    No proxy settings or static IP to worry about .. so im confused.

    Any thoughts on what might be causing this?

  2. #2

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bolton
    Posts
    23
    Thank Post
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    14
    Third party firewall locking down connectivity away from school?
    Does the laptop definitely "connect" to the home network - IP address, PING router?
    Definitely no proxy settings configured or required at school? (Not meant to be patronising, just checking.)

  3. #3

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,081
    Thank Post
    853
    Thanked 2,677 Times in 2,271 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    769
    Is DHCP at her home working, perhaps her router/modem just crashed and she has not reset it.

  4. #4
    detjo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    356
    Thank Post
    13
    Thanked 47 Times in 39 Posts
    Rep Power
    31
    Morning!

    Thanks for your reply, guys.
    Well I took the laptop home myself last night to see whats happening with it and i get the exact same thing going on. It connects to my router at home OK and can ping etc but cant get to the web - and it's constantly showing as 'offline'. I tried both wireless and cable and its the same with both connections.
    If I double click the offline icon in the systray to bring up the sync box, it says there are offline files to sync. Now i know it was fully sync'd before i left the school .. but if i run it anyway it comes back with nothing to sync. and continues to stay offline! Grrrrrrrrr!
    Im a bit stumped. It was working fine when i built it a month ago and i cant figure out why its doing this. PITA ..
    I'll shall keep on going )

  5. #5

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    UK
    Posts
    46
    Thank Post
    48
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    9
    Have you tried re-initializing the offline files cache just in case.

    open my comp-tools-folder options-offline files tab.

    hold down ctrl and shift together whilst you click delete files. It will ask if you want to re-initialize, select yes, reboot and let me know how you get on!

    jon
    Last edited by jonny_2010; 6th October 2010 at 12:46 PM. Reason: bad grammar!

  6. #6
    detjo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    356
    Thank Post
    13
    Thanked 47 Times in 39 Posts
    Rep Power
    31
    Aha! further investigation me thingks .. just been told there are 3 or 4 other laptops doing the same (same OU), and all started about the same time!
    Sounds like I need to visit the GP

  7. #7

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Cambridgeshire, UK
    Posts
    306
    Thank Post
    58
    Thanked 23 Times in 20 Posts
    Rep Power
    17
    Proxy settings?

  8. #8
    detjo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    356
    Thank Post
    13
    Thanked 47 Times in 39 Posts
    Rep Power
    31
    Thanks for your suggestions peeps ..
    It was my fault. Retard issue!
    Fixing something breaks something else syndrome
    I wont tell you what i did to mess it up but it might have something to do with setting DNS server address in Policy and forgetting i'd done it

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Offline files read only when opened offline
    By plexer in forum Windows 7
    Replies: 6
    Last Post: 4th November 2011, 02:21 PM
  2. Offline files
    By adfo in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 5
    Last Post: 17th August 2010, 04:49 PM
  3. Some computer not updating their computer policy
    By Ambient in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 40
    Last Post: 10th June 2010, 04:31 PM
  4. Replies: 13
    Last Post: 30th June 2009, 04:23 PM
  5. Computer hangs at 'Applying Computer Settings'
    By crc-ict in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 25th April 2008, 10:29 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •