+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Windows Thread, Weird issue. HP Printers around school keep pausing!! in Technical; Hi Folks We got a bit of a weird problem going on over here. Just recently we have noticed that ...
  1. #1
    ranj's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Birmingham
    Posts
    733
    Thank Post
    101
    Thanked 42 Times in 32 Posts
    Rep Power
    25

    Weird issue. HP Printers around school keep pausing!!

    Hi Folks

    We got a bit of a weird problem going on over here.

    Just recently we have noticed that quite a few HP printers around school are automatically going to pause even though no one has instructed them to do so.

    Majority of these printers are going through a Windows 2008 server and the server is the printer server and these printers all have IP's from the network.

    We have 1 printer which isn't networked but instead is shared through a users PC and is in an office.

    Occasionally they were just go to pause and sometimes you click on resume it will be fine. We have 1 printer though which refuses to go out of the pause state.

    We have tried:

    Latest driver installed (universal HP driver August 2010)
    Remove the printer and reinstall the printer and it seems to be ok but then it pauses a bit later.

    Has anyone seen an issue similar to this?

    Thanks

  2. #2


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    7,059
    Thank Post
    232
    Thanked 926 Times in 795 Posts
    Rep Power
    309
    try disabling snmp and bi directional support

  3. #3
    Cache's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,305
    Thank Post
    488
    Thanked 190 Times in 184 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    67
    Haven't had it with HP, but had an Oki which kept going offline, but this was Server 2003.

    Had to remove the driver completely (Oki sent a utility across to do it), reboot the server and then try again.

    Think I ended up doing ti twice in the end, but haven't had any problems since.

    What pointed it at the driver in the end was installing it on a workstation using the same driver and settings and not having it go offline, although re-reading post don't know how viable that would be for you to do.

  4. #4

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,345
    Thank Post
    242
    Thanked 1,602 Times in 1,278 Posts
    Rep Power
    346
    If you restart the Spooler service this should resolve the problems. Normally pausing can be caused by a driver issue.

  5. #5

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,271
    Thank Post
    884
    Thanked 2,749 Times in 2,322 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    785
    Had this with bad brother drivers on Windows 2003 and 2008 R2, fixed with latest drivers from Brother. Is there a firmware update avalible for your hps?

  6. #6

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Warrnambool, Victoria, Australia
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I've had this issue before with Konica Minolta's. It was with a Windows 2008 servers only as 2003 has a hotfix from MS to fix the issue. I turned off the SNMP Status in the driver. Essentially this problem occurs due to communication between the device and the server taking to long and it times out. Server then decides the print doesn't exist any more and pauses it. Had it happen mostly at schools with VLans.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Weird File issue
    By danrhodes in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 13th February 2010, 10:13 PM
  2. Weird R2 Hyper issue
    By Simcfc73 in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 0
    Last Post: 5th October 2009, 05:56 PM
  3. Weird IP/DHCP Issue
    By enjay in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 11th May 2009, 04:44 PM
  4. Help with weird DNS issue
    By Cruiser in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 7
    Last Post: 22nd April 2009, 09:46 PM
  5. Weird IIS6 issue
    By Quackers in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 25th April 2008, 11:31 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •