+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Windows Thread, IE8 slow startup on new machine in Technical; OK so I've installed XP SP3 with all the updates and IE8 now if I reboot the machine and startup ...
  1. #1
    PEO
    PEO is offline
    PEO's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,093
    Thank Post
    457
    Thanked 150 Times in 95 Posts
    Rep Power
    71

    IE8 slow startup on new machine

    OK so I've installed XP SP3 with all the updates and IE8

    now if I reboot the machine and startup IE8 it takes 45 seconds ish to open. I've never come across this before

    no Antivirus or any 3rd party software installed yet, so its go me completely stumped.

    Any one got an idea what it could be or how to fix this?

    Cheers in advance

    Kev

  2. #2
    PEO
    PEO is offline
    PEO's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,093
    Thank Post
    457
    Thanked 150 Times in 95 Posts
    Rep Power
    71
    Internet Explorer 8 takes longer than expected to start putting this here for ref while I restart pc

  3. #3
    PEO
    PEO is offline
    PEO's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,093
    Thank Post
    457
    Thanked 150 Times in 95 Posts
    Rep Power
    71
    Yep its the stupid addons! not sure which one mind.

    installed the following which has been left enabled and works fine

    flash, shockwave, google search

    disabled the following

    Reserch
    diagnose connection problem
    windows messenger
    discuss

    Blog
    email
    map
    translate

    enabled smart filter again

    Machine also took 15 seconds less to boot, not sure how that would have interfered

    hmm

  4. #4
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,497
    Thank Post
    3,372
    Thanked 256 Times in 209 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    109
    Just encountered this problem myself. Recent MS Updates run and a few of our computers are now painfully slow to bring up IE8. thanks for the link.

    I'm going to try and work my way through the advice to see if I can sort - or has anyone else already done this and isolated the add on that's causing the problem?

  5. #5
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,497
    Thank Post
    3,372
    Thanked 256 Times in 209 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    109
    I thought it was something to do with the MS updates but now looking at the add ons I see good old Google cracked in three new ones today!!

    Going to disable them and see if that works?

  6. #6
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,497
    Thank Post
    3,372
    Thanked 256 Times in 209 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    109
    Yep - seems Google was the culprit - IE8 now loading like well fast!

    Quote Originally Posted by speckytecky View Post
    I thought it was something to do with the MS updates but now looking at the add ons I see good old Google cracked in three new ones today!!

    Going to disable them and see if that works?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 18th May 2010, 06:03 PM
  2. Exceptionally slow Startup and Shutdown scripts
    By Trapper in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 2
    Last Post: 19th March 2010, 09:36 AM
  3. Slow Startup
    By leon032 in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 9th February 2009, 03:17 PM
  4. website running slow from remote machine
    By PEO in forum EduGeek Joomla 1.0 Package
    Replies: 5
    Last Post: 13th May 2008, 02:23 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •