+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Windows Thread, Outlook 2010 is terrible at in Technical; IMAP - it's supposed to be improved but on setting it up at work and home on my virginmedia [ ...
  1. #1

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,249
    Thank Post
    1,061
    Thanked 1,070 Times in 626 Posts
    Rep Power
    741

    Outlook 2010 is terrible at

    IMAP - it's supposed to be improved but on setting it up at work and home on my virginmedia [ old Blueyonder account ] - it constanltly hangs on synchronizing folders - I am not sure if this is a problem at Virginmedia's end or Google as they have moved over to GoogleMail. I never had this problem with IMAP on Outlook 2007 so to me it's certainly something within this new version.
    Yet another up-grade in which MS has broken something that was actually working !!

  2. #2

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,214 Times in 761 Posts
    Rep Power
    395
    Curious, haven't had any problem with mine... IMAP server implementations do differ, however, so it may be something specific to the server software yours uses.

  3. #3

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,249
    Thank Post
    1,061
    Thanked 1,070 Times in 626 Posts
    Rep Power
    741
    Quote Originally Posted by AngryTechnician View Post
    Curious, haven't had any problem with mine... IMAP server implementations do differ, however, so it may be something specific to the server software yours uses.
    It's certainly a MS problem - on my old Office 2007 PC it works fine - [ at home ] and did from work using Outlook 2007. On installing Office 2010 at home - it hangs, [ same settings, nothing has changed ] and after installing it on my work PC, the same.
    So there is something within Outlook 2010 that's causing this problem.

  4. #4

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,249
    Thank Post
    1,061
    Thanked 1,070 Times in 626 Posts
    Rep Power
    741
    FYI

    - IMAP server closed the connection, Error Code: 0x800CCCDD

    Plenty of google hits on this which I think is the main cause of the problem I'm having.

  5. #5

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,249
    Thank Post
    1,061
    Thanked 1,070 Times in 626 Posts
    Rep Power
    741
    I installed Thuderbird this evening - set that up and didn't get the problem - it's to do with NOOP command from outlook which you can't control or configure yourself - but there may be something that can be done the ISP end on the mail servers [ as it that is going to happen !! ]
    So It seems I may dump Outlook 2010 and go with Thunderbird and Lightening for a while as I can't keep having Outlook hang on me like it is. And yes I know you can change the timeout and even stop it running the sync but even clicking 'send/recieve' sometimes causes the problem.

  6. #6

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,249
    Thank Post
    1,061
    Thanked 1,070 Times in 626 Posts
    Rep Power
    741
    Will try and exclude the my IMAP account from the automatic send/receive option as it's not required [ its a live connection ] for IMAP in the morning. Will report back on what happens.....

  7. #7

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,441
    Thank Post
    701
    Thanked 2,302 Times in 1,063 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    678
    I'm having that issue too with Outlook 2010 using IMAP and our EduGeek Googlemail hosting. Outlook 2010 hangs, stutters or just runs dog slow. Not impressed if I have to go back to POP3 for a bit.

  8. #8

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,249
    Thank Post
    1,061
    Thanked 1,070 Times in 626 Posts
    Rep Power
    741
    Quote Originally Posted by Dos_Box View Post
    I'm having that issue too with Outlook 2010 using IMAP and our EduGeek Googlemail hosting. Outlook 2010 hangs, stutters or just runs dog slow. Not impressed if I have to go back to POP3 for a bit.
    Looks like we will all be using Thunderbird soon !!

  9. #9

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,249
    Thank Post
    1,061
    Thanked 1,070 Times in 626 Posts
    Rep Power
    741
    This morning I turned off the automatic send/receive option settings within Outlook 2010 on my work PC [ default was set to every 10 mins ] & so far - [ an hour into the day ] it's running a great deal better. But knowing my luck I have now gone and put the kiss of death on it. E-mail is arriving and sending ok so fingers crossed.

  10. #10

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,441
    Thank Post
    701
    Thanked 2,302 Times in 1,063 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    678
    Thanks for the info. Will do that when I get back in work tomorrow.

  11. #11
    danrhodes's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Wath Upon Dearne
    Posts
    1,514
    Thank Post
    157
    Thanked 181 Times in 150 Posts
    Rep Power
    68
    Given the title of this post "Outlook 2010 is terrible at"........Sending a Receiving E-Mail?!

    I have it installed at home to test and I've had alot of problem connecting my various email accounts.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Outlook Web App - Exchange 2010 - Public Groups
    By rh91uk in forum Enterprise Software
    Replies: 7
    Last Post: 26th February 2012, 08:44 PM
  2. Outlook 2010, a sensible decision
    By Dos_Box in forum Office Software
    Replies: 28
    Last Post: 11th March 2010, 07:47 PM
  3. MsOffice 2010 Beta - Outlook Express
    By DaveMurphy in forum Office Software
    Replies: 3
    Last Post: 26th February 2010, 09:09 AM
  4. Outlook 2010 not saving Sent Items to PST file.
    By mrforgetful in forum Office Software
    Replies: 4
    Last Post: 25th November 2009, 12:19 PM
  5. Migrating to Outlook 2003 from Outlook Express
    By Mintsoft in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 5th July 2007, 10:42 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •