+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows Thread, Problems with RIS in Technical; I have been to a primary today and have come across a RIS problem. I have only used RIS a ...
  1. #1
    Kyle's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    984
    Thank Post
    92
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    22

    Problems with RIS

    I have been to a primary today and have come across a RIS problem. I have only used RIS a few times and it has been normally to image a new room or re-image a room after the machines have been deleted from the domain.

    This morning i started re-image a suite of 20 PC's I went back lunch time and 3 had failed. I went to re-image them again and when i came to give them the same machine ID it refused to let me. It came up with a error saying that the user account i was using could not or did not have the rights to rename the account.

    Well first thing , I was logged on as the domain administrator account to use RIS and secondly i was giving the computer the same name again.

    I googled and read about delegation of control on OU's but i thought as i was using the domain administrator account to add the computers i would not have a problem.

    Any one else had a problem?

  2. #2
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    5,007
    Thank Post
    124
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    109

    Re: Problems with RIS

    I get that sometimes. It is usually because the GUID of the account in AD does not match the GUID of the machine. I usually just delete the account from AD then restart the RIS process.

  3. #3
    Kyle's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    984
    Thank Post
    92
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Problems with RIS

    I did this today, just seems a pain having to either go back to the server or log onto another pc and remote the server.

  4. #4

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,454
    Thank Post
    1,543
    Thanked 1,070 Times in 935 Posts
    Rep Power
    305

    Re: Problems with RIS

    Once for some reason the admin account i was using to run RIS had got locked out, probably a monday morning or friday evening and fat fingers syndrome



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. iso problems
    By richard in forum Learning Network Manager
    Replies: 28
    Last Post: 11th January 2010, 12:39 PM
  2. CMS - PHP problems
    By wesleyw in forum How do you do....it?
    Replies: 6
    Last Post: 12th July 2007, 10:22 AM
  3. FTP problems
    By Jobos in forum Wireless Networks
    Replies: 6
    Last Post: 2nd July 2007, 11:02 PM
  4. New PC problems
    By Simcfc73 in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 18th October 2006, 01:12 PM
  5. problems so far
    By barryfl in forum ICT KS3 SATS Tests
    Replies: 47
    Last Post: 10th April 2006, 05:50 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •