+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
Windows Thread, Problem with IE7 already... no supprise in Technical; Just checking out IE 7. To clear first run problem (Blue page with errors) on test PC (Vista), I had ...
  1. #16
    Unvalidated User PatBoland's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    37
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    Just checking out IE 7. To clear first run problem (Blue page with errors) on test PC (Vista), I had to add two registry keys as below,

    HCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main
    "RunOnceComplete" = dword: 1
    "RunOnceHasShown" = dword: 1

    Also had Broadband Medic problem at home (NTL) - renamed PSAPI.dll to old then reboot or uninstal Medic program

  2. #17
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    5,007
    Thank Post
    124
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    109

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    Thanks will stick those in a statup script tommorow.

  3. #18

    Norphy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Harpenden
    Posts
    2,584
    Thank Post
    59
    Thanked 371 Times in 287 Posts
    Blog Entries
    7
    Rep Power
    134

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    You can set that in Group Policy too. I think the setting is User\Admin\Windows Components\IE\Prevent performance of First Run Customise Settings

  4. #19
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    5,007
    Thank Post
    124
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    109

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    Quote Originally Posted by Norphy
    You can set that in Group Policy too. I think the setting is User\Admin\Windows Components\IE\Prevent performance of First Run Customise Settings
    Already tried that if you read the previous page

  5. #20

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,442
    Thank Post
    701
    Thanked 2,302 Times in 1,063 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    678

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    IE7 Also breaks Dreamweaver 8 (unless patched) by dropping all site FTP and other details. Nice.

  6. #21

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Surburbia
    Posts
    2,178
    Thank Post
    74
    Thanked 307 Times in 243 Posts
    Rep Power
    116

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    Worse.. IE7 broke my 3yr olds Spooky Spoon song and anything else on CBeebies in full-screen mode, although that may well be an interaction with a ton of pre-installed tat that turns up on a Dell.

  7. #22
    woody's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Carlisle, Cumbria
    Posts
    624
    Thank Post
    3
    Thanked 21 Times in 17 Posts
    Rep Power
    24

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    @ Chris
    Is that a GP setting in R2? I can't find it on my R1 server?

    @PiqueABoo
    I have IE7 at home and cbeebies full screen works fine. Must be something else. Bet you get sick of listening to the spooky spoon song eh? TeeHee. I'm sick to the teeth of the Alphabet March!!! Of course, I always listen to it one more time for my little'n.

  8. #23
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    5,007
    Thank Post
    124
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    109

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    @Woody

    You have to edit the policy on a machine with IE 7 on it to see the options.

  9. #24
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    5,007
    Thank Post
    124
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    109

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    Ok I have added:

    Code:
    HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main
    "RunOnceComplete" = dword: 1
    "RunOnceHasShown" = dword: 1
    as suggested by pat and that has done the trick finally .

  10. #25

    Join Date
    May 2006
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    Hi all.

    I have just rolled out IE7 in one of our ICT suites. Just one thing that's bugging me, whenever a different student logs in, they have to set their personal settings each time. Is there anyway to default IE7's personal settings for everyone who logs on the machine?

    cheers

  11. #26
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    5,007
    Thank Post
    124
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    109

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    If you read my earlier posts on this topic the answers are in there but basically the GPO is here:

    User config > Admin Templates > Windows Components >Internet Explorer > Prevent performance of First Run Customize Settings > Enabled > Go directly to home page.
    That however didnt work for me but worked for most instead I had to manually add the registry keys to the HKCU in a logon script. See the post above yours for details.

  12. #27

    Join Date
    May 2006
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Problem with IE7 already... no supprise

    Thanks ChrisH. Good name by the way!!

    *edit* It works perfectly. No tabbed browsing though which is pretty wierd.



SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •