+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
Windows Thread, Problem with a GPO msi install in Technical; Hi I wonder if someone can tell me what to check on a machine that won't install msi files which ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Medway, Kent
    Posts
    196
    Thank Post
    4
    Thanked 26 Times in 23 Posts
    Rep Power
    17

    Problem with a GPO msi install

    Hi

    I wonder if someone can tell me what to check on a machine that won't install msi files which are set to install using a gpo. The machine is in a room of identical pcs which are all very happy to install during boot up, but this one always skips straight to the login screen.

    any suggestions?

    thanks

    james

  2. #2
    pooley's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    S Wales
    Posts
    1,146
    Thank Post
    80
    Thanked 122 Times in 103 Posts
    Rep Power
    68
    Check dns settings, login and run "gpupdate /force /boot" make any difference?
    Also double double check you have moved the PC into the correct OU on your server (Done myself a few times with this one)

    Si

  3. #3

    elsiegee40's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kent
    Posts
    9,780
    Thank Post
    1,813
    Thanked 2,229 Times in 1,645 Posts
    Rep Power
    801
    Quote Originally Posted by pooley View Post
    Also double double check you have moved the PC into the correct OU on your server (Done myself a few times with this one)

    Si
    Second this one... Wasted a couple of hours about a month ago

  4. #4

    powdarrmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Alcester, Warwickshire
    Posts
    4,859
    Thank Post
    412
    Thanked 777 Times in 650 Posts
    Rep Power
    182
    Look in the event viewer.

  5. #5

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Lancashire
    Posts
    380
    Thank Post
    28
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    13
    I always find that if I disjoin and rejoin onto the DOMAIN that it cures this. Long winded way...but it usually works

  6. #6
    randle's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    595
    Thank Post
    66
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    19
    Is this station actually a member of the relevant GPO's local group. Obviously depending on how you set up your AD this could have simply been missed when you were adding the rooms computers!!

    Check the event viewer as mentioned before as this will give you the best indication of what's going wrong or not happening.

  7. #7

    powdarrmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Alcester, Warwickshire
    Posts
    4,859
    Thank Post
    412
    Thanked 777 Times in 650 Posts
    Rep Power
    182
    Quote Originally Posted by randle View Post
    Is this station actually a member of the relevant GPO's local group.
    huh? GPOs aren't subject to local group memberships

  8. #8
    pooley's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    S Wales
    Posts
    1,146
    Thank Post
    80
    Thanked 122 Times in 103 Posts
    Rep Power
    68
    Quote Originally Posted by powdarrmonkey View Post
    huh? GPOs aren't subject to local group memberships

    Umm he is asking, has he put the PC into the group that the GPO is linked to within AD

  9. #9

    powdarrmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Alcester, Warwickshire
    Posts
    4,859
    Thank Post
    412
    Thanked 777 Times in 650 Posts
    Rep Power
    182
    Quote Originally Posted by pooley View Post
    Umm he is asking, has he put the PC into the group that the GPO is linked to within AD
    My point still stands.

  10. #10
    buzzard's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    North West
    Posts
    303
    Thank Post
    105
    Thanked 27 Times in 23 Posts
    Rep Power
    24
    is it not the group membership under security filtering in GPMC that he's refering to???

  11. #11
    randle's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    595
    Thank Post
    66
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    19
    If you follow the "MS" way of GPO deployment then your computers should be a member of a global security group which in turn is a member of a domain local security group and then this domain local group is assigned to your GPO.

    I'm not saying this is the only way of doing it but I believe is best practice in "MS" world
    Last edited by randle; 3rd December 2009 at 11:07 AM. Reason: changed "local" to "domain local"

  12. #12
    SuperHans's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    18
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Try running RSOP for the machine to make sure it is getting the right machine/user policy which is installing the MSI

  13. #13

    powdarrmonkey's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Alcester, Warwickshire
    Posts
    4,859
    Thank Post
    412
    Thanked 777 Times in 650 Posts
    Rep Power
    182
    Oh, now I see: you mean 'domain local', not 'local'.

  14. #14
    randle's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    595
    Thank Post
    66
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    19
    Yes sorry i wasn't making it clear. Have amended post to reflect this.

    Also try running a gpresult on this station to check what GPOs are applying

  15. #15

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,817
    Thank Post
    272
    Thanked 1,138 Times in 1,034 Posts
    Rep Power
    350
    try doing gpresult and see what gpo's the machine is actually picking up, if it is picking up the gpos then check event viewer.

    Toby

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Can you install an msi from a gpo on CC3?
    By reggiep in forum Network and Classroom Management
    Replies: 5
    Last Post: 23rd February 2009, 09:57 AM
  2. Problem with GPO after install
    By katem in forum Learning Network Manager
    Replies: 6
    Last Post: 28th November 2007, 03:31 PM
  3. Economatics Airways error during GPO MSI install
    By tosca925 in forum Educational Software
    Replies: 3
    Last Post: 10th October 2006, 04:42 PM
  4. location of msi install gpo
    By russdev in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 17th October 2005, 08:23 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •