+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Windows Thread, microsoft office professional plus 2007 problem in Technical; Hi Guys, im trying to install office professional plus 2007 on one of the computers but i get an error ...
  1. #1
    Dukey's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    33
    Thank Post
    40
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0

    microsoft office professional plus 2007 problem

    Hi Guys,
    im trying to install office professional plus 2007 on one of the computers but i get an error message saying "microsoft office professional plus 2007 encountered an error during setup". i thought that it may be because i have 2003 installed so i romoved it but still it says that error. i wonder if any of you could give me a little help.
    thanks

  2. #2
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 489 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    I take it your installing it off a CD? if so, does it work OK on any other computers?

  3. Thanks to Rawns from:

    Dukey (7th April 2011)

  4. #3
    Dukey's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    33
    Thank Post
    40
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    no im installing from .exe file we have it saved on a drive on the server, we havent had trouble in the past only with this computer

  5. #4
    DrPerceptron's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    In a house
    Posts
    918
    Thank Post
    34
    Thanked 134 Times in 114 Posts
    Rep Power
    41
    Have you got 1.5gb of free space? (office 2010 wants 2-3gb!?)

    I think if you run the install manually without any automation it usually gives you something less cryptic. Also check Event Viewer see if there are any MSIInstaller errors that might point you in the right direction.

  6. Thanks to DrPerceptron from:

    Dukey (7th April 2011)

  7. #5
    linkazoid's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    644
    Thank Post
    118
    Thanked 89 Times in 73 Posts
    Rep Power
    78
    Ive had this before, this has worked for me on many occasions.

    1: Completely remove all versions of office install 03, 07 and office compatibility packs.
    2: Delete Microsoft Office folder from Program Files.
    3: Get an XP CD or a local cached i386 folder open FP40EXT.CAB in the root of the folder. Find the file fpault.dll within the cab (it may be called fpault.dl_ so rename to fpault.dll )
    4: copy file to c:\program files\common files\microsoft\shared\web server extensions\40\bin
    5: rerun installation again.

    Michael

  8. Thanks to linkazoid from:

    Dukey (7th April 2011)

  9. #6
    Cache's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,207
    Thank Post
    451
    Thanked 174 Times in 171 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    64
    I had this while I was testing potentially deploying Office 2007 through Group Policy, initially the problem was that for some reason my cab files had lost the digital signature.

    If you right click on a couple of the files in the setup directory and go to properties and you can check the digital signature in there.

  10. Thanks to Cache from:

    Dukey (7th April 2011)

  11. #7
    RichCowell's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    PR7, Lancashire
    Posts
    450
    Thank Post
    72
    Thanked 74 Times in 63 Posts
    Rep Power
    30
    I'm having this exact same problem... All of a sudden, two of the machines in an IT Suite started configuring office when loading.
    Office 2007 was installed as well as 2003, so we removed 2003.
    No joy...
    Uninstalled Office 2007, now it won't let me reinstall it.
    I've tried all sorts, removing Office 2007 via RevoUninstaller, Microsoft Windows Installer Removal tool thing, been Googling for ages...

    There are no errors in the event logs, but the only suspiscious looking entries show that the Office removal was successful, even after I've just tried installing it.

    I've tried reinstalling from 2 different locations...

    If anyone can suggest anything to try to resolve this I would be keen to hear... If not we'll have to resort to re-imaging, but it'd be good to have a solution in case it crops up again...

  12. Thanks to RichCowell from:

    Dukey (7th April 2011)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Microsoft Office 2007 pro plus
    By ricki in forum Wireless Networks
    Replies: 5
    Last Post: 18th June 2009, 02:36 PM
  2. Replies: 14
    Last Post: 20th February 2009, 08:43 PM
  3. Microsoft reveals how Office 2007 will support ODF
    By CyberNerd in forum Educational Software
    Replies: 7
    Last Post: 18th December 2008, 03:38 PM
  4. Microsoft Office SharePoint Server 2007 Training
    By imiddleton25 in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 4
    Last Post: 25th July 2008, 12:48 PM
  5. deploying office 2007 Professional Plus Through GPO
    By BKGarry in forum Wireless Networks
    Replies: 7
    Last Post: 6th January 2007, 05:02 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •