+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
Windows Thread, Group Policy not applying in Technical; I have a very strange group policy problem here is the setup Win2003 Domain, XP CLients SP2 I have a ...
  1. #1
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    20

    Group Policy not applying

    I have a very strange group policy problem here is the setup

    Win2003 Domain, XP CLients SP2

    I have a policy to set the proxy for my Students "IE Proxy and home page" but the policy does not work. So I have run GPresult and it confirms that the policy is being applied. I have checked for typos and everthing is fine.

    I applied this policy to test group so I could look at IE's configuration and nothing is in the proxy at all not even greyed.

    Anyone have any idea how this could be happening?

  2. #2
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,998
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106

    Re: Group Policy not applying

    I have found the proxy setting always to be a pita to update and thats why ideas of blocking internet access using this method usually end up in tears. There is another IE setting somewhere that states about checking and applying setting for IE I will see if I can find it.

  3. #3

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Group Policy not applying

    Are you using Application Data folder redirection..?

  4. #4
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Group Policy not applying

    Yes I am using Application Data folder redirection, but I have only just recently. Could it be this simple?

  5. #5

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Group Policy not applying


  6. #6

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    East Midlands
    Posts
    737
    Thank Post
    17
    Thanked 105 Times in 65 Posts
    Rep Power
    36

    Re: Group Policy not applying

    Hi,

    Any errors in the event viewer. Does the application or system error have anthing with userenv and specifically GPO Branding etc?

    Ashok.

  7. #7
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Group Policy not applying

    I'm still having problems with this GPO I totaly removed folder redirection and still the proxy will not apply although Gpresult says that it is applying. A whole weekend wasted on this one, and still no closer any ideas

  8. #8
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Group Policy not applying

    It seems that no matter what I do to the GPO nothing is reflected in the user account when they logon, I have changed a couple of settings just to try and nothing happens (i.e changing the desktop).

    Is there anything that can be set to stop the policy applying? But the really strange thing is GPResult reports that the policy is applying :?

  9. #9
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,424
    Thank Post
    10
    Thanked 488 Times in 428 Posts
    Rep Power
    111

    Re: Group Policy not applying

    Is it a roaming profile? If so, was it copied from the gui tool, in computer properties.

    If if is not copied with the gui then you cannot reset the security within the resgistry file (file permissions are not enough). Without using the "copy profile to" and selecting a group to reset the permission to, no one will have write access to the registry. This means that gpos are not applied as they cannot be written to the relevant locations.

  10. #10
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Group Policy not applying

    HI DMcCoy thanks for replying

    The staff are using roaming profiles, but students are not and this seems to be a problem for everyone on the domain.

    It seems to have started after we had terminal sevices set up last week I know a few new policies were created for terminal services but this shouldn't have any knock on effect, should it? all policies worked fine before.

  11. #11
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Group Policy not applying

    I have found a tool rsop.msc which gives a good amount of information I have found two ADM files that were not readable by my users but that is still not the problem. I have also found a referance in rsop.msc to user scripts in the GPO being accessable but I have no referances to any scripts in my GPO. confused

  12. #12
    alan-d's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Sutton Coldfield
    Posts
    2,414
    Thank Post
    359
    Thanked 256 Times in 187 Posts
    Rep Power
    75

    Re: Group Policy not applying

    I had a similar problem when creating a new policy before the summer.

    I created a new one from scratch and it worked. No reason for it - both were identical

    (Maybe the 'Server Fairies' fixed it?)

  13. #13
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Group Policy not applying

    Hi alan-d I have tried that too..... now, and still I can't get any new settings to take effect :?

  14. #14
    ajbritton's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Wandsworth
    Posts
    1,632
    Thank Post
    23
    Thanked 75 Times in 45 Posts
    Rep Power
    34

    Re: Group Policy not applying

    Hi edie209,

    It sounds like you are ready to try Policy Reporter. It's great for tracking down nasty little policy problems. Basically, you can use it to enable verbose Userenv logging and then to analyse the resulting Userenv.log.

    Good luck...

  15. #15
    edie209's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kernow
    Posts
    671
    Thank Post
    41
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Group Policy not applying

    Thanks aj I'm am ready to try anything now :?

    I don't know if this makes any differance but these problems have been since we had a new DNS/DHCP server installed when we had our Terminal services solution installed.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 26th February 2010, 10:00 AM
  2. Log off policy randomly not applying
    By ZeroHour in forum Wireless Networks
    Replies: 2
    Last Post: 20th November 2007, 11:57 AM
  3. Replies: 20
    Last Post: 12th November 2007, 04:55 PM
  4. Group Policy, Slow Applying GP to clients
    By jman167 in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 10th September 2007, 09:57 AM
  5. Loopback Policy not applying fully
    By sidewinder in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 23rd February 2007, 11:49 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •