+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Windows Thread, Where'd'ee go??? in Technical; Um - one of my servers has disappeared off my browse lists. I can ping it by name and number ...
  1. #1

    SpuffMonkey's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,235
    Thank Post
    55
    Thanked 278 Times in 186 Posts
    Rep Power
    134

    Where'd'ee go???

    Um - one of my servers has disappeared off my browse lists. I can ping it by name and number - all the software on it still works, my documents area is on it and IU can access that OK, it just doesn't show up in a list when you look - which is a bit irritating - especially when trying to change things in Backup Exec (and yes I know I could type in the selections).

    Any ideas on how to make it reappear would be very gratefully received.

    Cheers

  2. #2

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Where'd'ee go???

    reboot it?

  3. #3

    SpuffMonkey's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,235
    Thank Post
    55
    Thanked 278 Times in 186 Posts
    Rep Power
    134

    Re: Where'd'ee go???

    Quote Originally Posted by Geoff
    reboot it?
    Alas, already done this - but no joy. Checked DNS - but that looks OK (from my little knowledge). Any other ideas??

  4. #4
    wesleyw's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Kingswinford
    Posts
    2,205
    Thank Post
    223
    Thanked 50 Times in 44 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    30

    Re: Where'd'ee go???

    I remeber there is a command somewhere to hide a windows server from the network browse options which would cause the symptoms you describe I'll have to look it up though!

    Wes

  5. #5
    wesleyw's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Kingswinford
    Posts
    2,205
    Thank Post
    223
    Thanked 50 Times in 44 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    30

    Re: Where'd'ee go???

    Okay the command would be:

    net config server /hidden:yes

    to hide so I should think

    net config server /hidden:no will bring it back?


    The registry entry would be:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\
    System\
    CurrentControlSet\
    Services\
    LanManServer\
    Parameters\
    Hidden

    0 or 1, and then reboot.

  6. #6

    SpuffMonkey's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,235
    Thank Post
    55
    Thanked 278 Times in 186 Posts
    Rep Power
    134

    Re: Where'd'ee go???

    Well cheers Wesley - after doing that - it was back - which is puzzling, as I'd already run net config server to check whether it was hidden - and it reported "No". Though I didn't actually try to reset it - though I did find some errors in the WINS stuff which I corrected. Hey ho - thanks a million guys - you're diamonds.

  7. #7

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,527
    Thank Post
    1,496
    Thanked 1,050 Times in 919 Posts
    Rep Power
    303

    Re: Where'd'ee go???

    Well you learn something new everyday, I ain't come across that before! (goes and hides back in a corner in embarassment as you all laugh at me not knowing that)

  8. #8

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Where'd'ee go???

    I did find some errors in the WINS stuff
    You only need WINS for 9x/NT4 clients. If you don't have any of those left you can safely remove WINS from your servers. 2k/2k3/XP use DNS exlusively.

  9. #9

    SpuffMonkey's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,235
    Thank Post
    55
    Thanked 278 Times in 186 Posts
    Rep Power
    134

    Re: Where'd'ee go???

    Quote Originally Posted by Geoff
    I did find some errors in the WINS stuff
    You only need WINS for 9x/NT4 clients. If you don't have any of those left you can safely remove WINS from your servers. 2k/2k3/XP use DNS exlusively.
    I thought you still needed WINS to populate a browse list - certainly BackUp Exec didn't like not having WINS running???

  10. #10

    GrumbleDook's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Gosport, Hampshire
    Posts
    9,932
    Thank Post
    1,339
    Thanked 1,781 Times in 1,105 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    594

    Re: Where'd'ee go???

    Sophos used to get a bit grumbly about the lack of WINS too (or it did 2 years ago when I last used it ... and there are never any advances in IT ...erm .. IGMC)

  11. #11

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,803
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: Where'd'ee go???

    I thought you still needed WINS to populate a browse list - certainly BackUp Exec didn't like not having WINS running???
    Nope. Browse list will work quite happily without it.

SHARE:
+ Post New Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •