+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Windows Thread, XP Sreensaver stops working after first use. in Technical; This is now starting to really drive me round the bend, but over the last week or so I've noticed ...
  1. #1
    MrLudwig's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Behind You!
    Posts
    98
    Thank Post
    42
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    18

    XP Sreensaver stops working after first use.

    This is now starting to really drive me round the bend, but over the last week or so I've noticed all the PC's in one room no longer run the screen saver after it's initial activation.

    If I boot the PC's, after the time out (10 minutes by default), the screen saver will activate as normal. Disturb the PC (wiggle the mouse or press a key) and it deactivates as normal. However from then on it no longer activates again, and the monitors no longer go into power saving mode either.

    I've sat and watched them and noticed at the screen saver the time out there is a very slight flicker on the screen as if Windows is trying to activate it, but fails for some reason.

    I've checked Control Panel Display settings applet and the default Windows screen saver is selected and I can preview it. I've also checked the HKU\.DEFAULT\Control Panel\Desktop reg keys and everything seems to be there and set correctly.

    Anyone got any ideas?

    Thanks.
    Last edited by MrLudwig; 10th June 2009 at 08:31 PM.

  2. #2
    PEO
    PEO is offline
    PEO's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,088
    Thank Post
    437
    Thanked 149 Times in 94 Posts
    Rep Power
    71
    stabin the dark

    profile issue?

  3. #3

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    8,941
    Thank Post
    232
    Thanked 1,510 Times in 1,206 Posts
    Rep Power
    328
    It could be a problem with explorer.exe refreshing possibly.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    802
    Thank Post
    95
    Thanked 60 Times in 45 Posts
    Rep Power
    25
    Check for entries here:

    HKEY_USERS/.DEFUALT/Software/Policies/Windows/Control Panel/Desktop

    Dont think they should be there, i removed the desktop folder and it sorted our crazy screensaver problem.


  5. #5
    MrLudwig's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Behind You!
    Posts
    98
    Thank Post
    42
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    18
    Quote Originally Posted by PEO View Post
    stabin the dark

    profile issue?
    Quote Originally Posted by Michael View Post
    It could be a problem with explorer.exe refreshing possibly.

    It happens without anyone having logged on, before explorer or a user profile is ever loaded.


    burgemaster:
    I'll have a look at the reg keys you suggest when I'm back in tomorrow. Fingers crossed.


    Thanks very much for the suggestions.

  6. #6

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,392
    Thank Post
    797
    Thanked 1,588 Times in 1,391 Posts
    Blog Entries
    10
    Rep Power
    427
    unplug the keybaord and mic that will sort it

    A serious suggestion, tyr changing the screensaver to something else and see what happens

  7. #7
    MrLudwig's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Behind You!
    Posts
    98
    Thank Post
    42
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    18
    Same thing happens whatever screen saver is used. Also, just to make things more confusing, it all seems to work fine when I'm logged on, it only does it at the login prompt.

    Oh, and a side effect of trying to solve this problem - I seem to be getting questioning looks from other staff wondering why I'm spending a lot of time sat in an empty classroom at computers, but not actually using them. Not sure if they're buying the explanation that I'm just waiting to see if the screen saver activates properly!

  8. #8

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    802
    Thank Post
    95
    Thanked 60 Times in 45 Posts
    Rep Power
    25
    Did you look for those extra reg settings mate?

  9. #9
    MrLudwig's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Behind You!
    Posts
    98
    Thank Post
    42
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    18
    Quote Originally Posted by burgemaster View Post
    Did you look for those extra reg settings mate?
    Didn't have any of them, so nothing to delete, but thanks anyway.

    I'm beginning to think the machines might actually win this one.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Internet Stops when ghostcasting images
    By naodwalk in forum O/S Deployment
    Replies: 11
    Last Post: 15th June 2009, 03:33 PM
  2. Printer Spool stops : The problem? Me!!
    By contink in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 14th May 2009, 12:40 PM
  3. Active Directory Stops Responding
    By adrianm83 in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 16
    Last Post: 8th May 2009, 02:53 PM
  4. Printer Spooler stops
    By button_ripple in forum Windows Server 2008
    Replies: 4
    Last Post: 1st October 2008, 09:59 PM
  5. RDP stops working after XP sp3
    By imiddleton25 in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 26th August 2008, 10:22 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •