+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Windows Thread, Exchange 2003 Woes - Please Halp in Technical; Hi All, Encountered a bizarre problem with my exchange 2003 box yesterday and I'm now fresh out ideas (well good ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Leicestershire La-La-La
    Posts
    6
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Exchange 2003 Woes - Please Halp

    Hi All,

    Encountered a bizarre problem with my exchange 2003 box yesterday and I'm now fresh out ideas (well good ones anyway)


    Had a server crash one of the DC's here yesterday, rebooted both DC's as well as the exchange box, everything was rosy until it came to starting specific processes within the exchange server.

    System attendant claims to have started but the information store and mta stacks services both refuse to start.

    Information Store returns error code 0 and then either hangs in a starting state or appears to be stopped still.

    Event Viewer shows a couple of different error messages

    Error 0x80004005 connecting to the Microsoft Active Directory

    and

    Unable to initialise the Microsoft Exchange Information Store Service

    The web based front end for OWA still loads but hangs when you try and login )obviously!)

    Any help would be greatly appreciated

    Exchange box is running sp2 with a couple of hotfixes installed

  2. #2
    DSapseid's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    West Sussex
    Posts
    1,148
    Thank Post
    129
    Thanked 54 Times in 47 Posts
    Rep Power
    37
    Hi,

    I also have regular problems with my exchange server in that every time I reboot the sodding thing it refuses to start some if not all of the services!! I am replacing it in the summer anyway!

    The error i get is something like 'The service did not start in a timely fashion' or something along those lines! The 'fix' that i have found for it is to turn off the exchange server, then manually delete the entries in DNS on both my DNS servers for the exchange server, then turn on the exchange server and all is working a'ok!!

    Hope this helps.

    Dan

  3. #3

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Leicestershire La-La-La
    Posts
    6
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Nope, no joy. I'm sure its not dns. DNS records seem fine and DCs are contactable from the exchange box.

    I've ran sfc /scannow to make sure all dll files are correct but I'm again having an issue with system attendant not starting and I'm sure thats whats causing the rest of the issues.

    I start the process manually and it zooms to 50% started before stopping dead and taking a further 5/10 minutes to fail out with the 1053 timely manner error

    *I HAVE RESOLVED THIS ISSUE*

    For anybody interested, I have backed up the mdbdata folder (just in case) and done a reinstall of exchange 2003 and sp2, running /domainprep first and then re-running setup.

    This has allowed me to remount the mailbox store and access emails again!!

    Phew......
    Last edited by sshaw; 23rd April 2009 at 12:33 PM. Reason: Issue Resolved - Ammended Info

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 12th September 2008, 09:34 AM
  2. Exchange 2003 Sending / Receiving Woes
    By ahuxham in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 25th June 2008, 10:07 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 20th November 2006, 11:49 PM
  4. Exchange woes
    By steelrazor in forum How do you do....it?
    Replies: 5
    Last Post: 10th July 2006, 12:24 PM
  5. Exchange 2003 and Server 2003 SP1 issue.
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 21st August 2005, 10:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •