+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Windows Thread, Exchange 2003 in Technical; I have a Exchange 2003 and i have a series of errors which are constant throughout the day every 2 ...
  1. #1

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    453
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Exchange 2003

    I have a Exchange 2003 and i have a series of errors which are constant throughout the day every 2 minutes in the Application log.

    Error Code - 8213
    Couldn't find an accessible writable domain controller for domain 'CN=Configuration,DC=DOAMIN,DC=DOMAIN'. DC=DOMAIN,DC=DOMAIN

    AND...

    Error Code - 8026
    LDAP Bind was unsuccessful on directory MAGRAT.ADMIN.HODGEHILL for distinguished name ''. Directory returned error:[0x51] Server Down. DC=ADMIN,DC=HODGEHILL

    AND..

    Error Code - 8250
    The Win32 API call 'DsGetDCNameW' returned error code [0x54b] The specified domain either does not exist or could not be contacted. The service could not be initialized. Make sure that the operating system was installed properly.

    These three errors are constant throughout the day causing the exchange server to lose connection intermittently.

    Can anyone help

    I have looked at the Microsoft site and nothing what it does tel you i have done but does not work.


    hope you can help

    faza

  2. #2

    m25man's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Romford, Essex
    Posts
    1,680
    Thank Post
    49
    Thanked 481 Times in 348 Posts
    Rep Power
    143

    Re: Exchange 2003

    You have DNS configuration issues.

    from a command prompt run nslookup on all your DC's

    You MUST be resolving YOUR OWN M$ DNS server

    If you have ANY errors running this command then you need to fix your dns.

    90% of AD errors come back to failed or failing DNS configs.

  3. #3

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Corby
    Posts
    1,056
    Thank Post
    12
    Thanked 20 Times in 18 Posts
    Rep Power
    25

    Re: Exchange 2003

    Do a DCDIAG and see what the results are.

    http://technet2.microsoft.com/Window....mspx?mfr=true

    When you installed your Exchange Server, did you run ForestPrep and DomainPrep first?

    Paul

  4. #4

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    453
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Re: Exchange 2003

    Yes we ran Forest Prep and Domain Prep



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Outlook 2003 and Exchange Server 2003
    By faza in forum How do you do....it?
    Replies: 9
    Last Post: 8th October 2009, 09:16 PM
  2. Exchange 2007 and exchange 2003
    By timbo343 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 3rd October 2007, 10:46 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 21st November 2006, 12:49 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 27th May 2006, 03:48 PM
  5. Exchange 2003 and Server 2003 SP1 issue.
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 21st August 2005, 11:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •