+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Windows Thread, Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems! in Technical; Hi guys, As I posted in another thread I am setting up a server using Windows Server 2003 R2 x64. ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    218
    Thank Post
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    Hi guys,

    As I posted in another thread I am setting up a server using Windows Server 2003 R2 x64. I also have the 32Bit version of Server 2003 on the server on a seperate HDD and it works fine. I kept it incase I had problems with the 64bit version since I had heard it was abit of a pain!

    The 64Bit version installs up to a point, then after setup reboots does the "installing devices" bit and when that all finishes and the PC is rebooted into the newly installed operating system for the first time the, when the windows logon screen is supposed to come up the monitor goes blank and then I get "No Input Signal" on the screen. Obviously a graphics problem then?? I can get into Server 2003 x64 using safe mode however, so I'm sure its a driver issue.

    The Server has the following spec:

    Athlon Dual Core X2 3800+
    Asus A8N-SLI SE
    2Gb Crucal Ram
    2 x 36Gb Western Digital 10K Raptor
    1 x 250Gb SATA2 HDD
    1 x Saphire ATI Radeon X300SE

    I am going to try installing the Radeon driver in safe mode and then seeing if I can get into Windows, not sure if it will let me however.

    I'm next back at the school on Tuesday and will only have limited time to fix it, so any ideas appreciated!

    Thanks

  2. #2

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    402
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    I've come across the same problem with some x64 Dell machines, reboot into safe mode, go into Device Manager > Display Adpaters > Right click on the X300 and go to uninstall (if there's two entries for the GFX card Uninstall them both), reboot then install the ATI drivers and all should be fine.

  3. #3

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    218
    Thank Post
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    Thanks Indie,

    As far I can remember, in Device Manager their is no video adapter entry. I also tried booting into VGA only mode and that also failed.

    Not alot I can do now until I go back on Tuesday, but all ideas appreciated.

  4. #4

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    402
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    There shold be a Video Adapter listed even if it's just the default one windows installs when it doesn't know what graphics card is in the machine. Have a check when you're back at the school and let me know.

  5. #5
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,386
    Thank Post
    10
    Thanked 483 Times in 423 Posts
    Rep Power
    110

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    is it a tft? Very occasionally I have seen drivers try to use frequency that is not supported, its worth a try anyway.

  6. #6

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    402
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    When I first came across the problem on our machines I thought it could be that so I plugged in a CRT but still got no picture.

    I'm not saying that me and CM786 have the same problem but they appear to be the same, no harm in trying a CRT I suppose!

  7. #7
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,386
    Thank Post
    10
    Thanked 483 Times in 423 Posts
    Rep Power
    110

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    Hmm, another idea! Does the card have dual outputs? usually without the drivers either only one is enabled or its a mirror. Try the other port.

  8. #8

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    402
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    The card's I had the problems with are ATI Fire GL V3100's with Dual outputs, I thought it could be that too, a quick cable swap and nothing.

  9. #9

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    218
    Thank Post
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    Lots of good ideas.

    The monitor is a TFT, but its gonna be hard finding a CRT - the school have just changed over from old style iMacs so it looks like I'm going to have to ask the Secretary if I can use her office PC monitor for a few minutes! :P

    The card has 1xVGA out and 1XDVI out, so I would think the VGA output was working by default?

    I hope that Indie is right and its a quick fix.

  10. #10

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    402
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    Our Fire GL's have 1xVGA and 1xDVI and by default they just mirror the output on both ports.

  11. #11

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    218
    Thank Post
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    Quote Originally Posted by indie
    I've come across the same problem with some x64 Dell machines, reboot into safe mode, go into Device Manager > Display Adpaters > Right click on the X300 and go to uninstall (if there's two entries for the GFX card Uninstall them both), reboot then install the ATI drivers and all should be fine.
    Yep.... sorted! Thanks Indie!

    Only probem (well for now!) I have is that gpmc.msc (Group Policy Management Console) doesn't seem to work with the x64bit version?? I had a quick look on the net and didn't find any x64 bit version.

  12. #12

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    402
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Typical! Windows Server 2003 R2 64Bit problems!

    Damn I'm good

    After a quick search on tinterweb it looks like it won't work on x64 which is utterly stupid, apparently it's a .net problem. Microsoft's answer is to use another machine on the domain which is running Server 2003 32bit or install the administration tools on a 32bit XP machine. Nice.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Windows Server 2003 - time server settings
    By CESIL in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 22nd November 2007, 11:24 AM
  2. Problems with Windows Storage Server.
    By maniac in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 11th July 2007, 07:44 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 5th July 2007, 11:43 PM
  4. Windows Server 2003 File Server Resource Manager
    By mrforgetful in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 17th June 2007, 01:51 PM
  5. 32 or 64bit 2003?
    By j17sparky in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 4th May 2007, 10:35 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •