+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Windows Thread, Toshiba A300 Hangs on shUtdown after SP3? in Technical; I've just taken delivery of a couple of Tosh A300's I've put XP on the machine and installed all the ...
  1. #1
    jamin100's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,074
    Thank Post
    151
    Thanked 100 Times in 80 Posts
    Rep Power
    33

    Toshiba A300 Hangs on shUtdown after SP3?

    I've just taken delivery of a couple of Tosh A300's

    I've put XP on the machine and installed all the drivers. I've then joined it to the domain and everything is fine. No problems whatsoever!

    Then i've installed the SP3 update, like i have done on many other machines and now when i try to shut the laptop down it gets to windows is shutting down, the dialogue box dissapears and then it hangs with just the wallpaper on the screen. I have to hold the power button in to turn it off.

    I know this is down to SP3 as i have rebooted and shutdown the laptop after installing every driver and the problem ony occured after i installed SP3. I have installed no other software on the laptop.

    Any ideas?

    TIA
    Last edited by jamin100; 13th November 2008 at 09:15 PM.

  2. #2


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,698
    Thank Post
    352
    Thanked 803 Times in 718 Posts
    Rep Power
    348
    Looks like your shutdown is reflecting your mood

    My A300 does this sometimes even after removal of SP3 which I figure is caused by my shutdown script in GPO.

  3. #3
    jamin100's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,074
    Thank Post
    151
    Thanked 100 Times in 80 Posts
    Rep Power
    33
    The only script i run on shutdown is to write to a logoff database . . .

    Its really me off as i need to have this laptop ready by the end of the week!

  4. #4

    Little-Miss's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    London
    Posts
    5,529
    Thank Post
    2,396
    Thanked 774 Times in 468 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    548
    lol @ typo!

  5. #5
    jamin100's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,074
    Thank Post
    151
    Thanked 100 Times in 80 Posts
    Rep Power
    33
    lol... only just noticed....
    edited

  6. #6

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,266
    Thank Post
    242
    Thanked 1,575 Times in 1,254 Posts
    Rep Power
    341
    Does the event log show anything? I have successfully put XP SP3 on Toshiba A200's without any problems at all. I'm not sure how much difference there are between these two models.

  7. #7
    jamin100's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,074
    Thank Post
    151
    Thanked 100 Times in 80 Posts
    Rep Power
    33
    Quote Originally Posted by Michael View Post
    Does the event log show anything? I have successfully put XP SP3 on Toshiba A200's without any problems at all. I'm not sure how much difference there are between these two models.
    Event log shows diddly squat!
    I've got SP3 on some A200 and even a previous batch of A300's but these two just dont want to have it!

  8. #8

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,266
    Thank Post
    242
    Thanked 1,575 Times in 1,254 Posts
    Rep Power
    341
    So are you installing XP SP3 on top of an existing installation? I always (95% of the time) create new images with a XP SP3 slipstreamed disc.

  9. #9
    jamin100's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,074
    Thank Post
    151
    Thanked 100 Times in 80 Posts
    Rep Power
    33
    Quote Originally Posted by Michael View Post
    So are you installing XP SP3 on top of an existing installation? I always (95% of the time) create new images with a XP SP3 slipstreamed disc.
    No, this is a fresh installation with an XP SP2 CD which i then use the SP3 from M$ to update it.

    I tried slipstreaming SP3 but everytime i did it wouldnt accept the VLK

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Flowol 3 hangs on opening some mimics
    By MrLudwig in forum Educational Software
    Replies: 3
    Last Post: 18th February 2009, 12:45 AM
  2. Toshiba Satellite Pro A300
    By the_one_that_cant in forum Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 22nd October 2008, 08:49 AM
  3. Toshiba Satellite Pro A300
    By the_one_that_cant in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 15th October 2008, 02:09 PM
  4. esxi xp pro hangs at 37 minutes
    By plexer in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 2
    Last Post: 26th September 2008, 02:48 PM
  5. Tempermental notebook - hangs, sometimes
    By speckytecky in forum How do you do....it?
    Replies: 2
    Last Post: 20th February 2007, 01:21 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •