+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
Windows Thread, Explorer Crashing (DEP) in Technical; Excellent news congrats...
  1. #16
    mrtechsystems's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Yorkshire
    Posts
    424
    Thank Post
    99
    Thanked 22 Times in 22 Posts
    Rep Power
    25
    Excellent news congrats

  2. #17
    apeo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lost
    Posts
    1,612
    Thank Post
    95
    Thanked 115 Times in 111 Posts
    Rep Power
    42
    Really odd, my bro was getting this earlier in the week. He was playing Spores and getting it started crashing then he found that he couldnt open up 'My Computer'. Not sure how this problem started but to fix it i had to turn it off for Windows Explorer. Dunno if it is at all related..

  3. #18
    Irazmus's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Suffolk
    Posts
    316
    Thank Post
    13
    Thanked 22 Times in 17 Posts
    Rep Power
    23
    I've had this a few times at home, I've been putting it down to the evil that is SecuRom since it (and other instabilities) started the day I installed Spore.

  4. #19

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Legends!

    The only result on Google, and it's useful for once, none of that half answered, or abandoned thread stuff...

    Another reason to move from Sophos too

  5. #20
    browolf's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Mars
    Posts
    1,527
    Thank Post
    107
    Thanked 89 Times in 75 Posts
    Blog Entries
    46
    Rep Power
    40
    according to sophos:

    A fix for this issue will be released with Sophos Anti-Virus, version 7.6.1.

  6. #21

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi all,

    Thought I'd give you an update on this.

    PROBLEM:

    As per:
    Sophos Anti-Virus for Windows 2000+: Data Execution Prevention message displayed when closing Windows Explorer

    WORKAROUNDS:

    As well as the three solutions outlined in this article (1. disable the scanner locally, machine by machine, 2. disable the scanner globally using a domain group-policy, or 3. stop Explorer.exe from loading the Sophos Web Content Scanner),

    - there's now a fourth option, a special 'RC2' build of Sophos Anti-Virus that comes with the web-scanner switched OFF by default. I'd recommend this one over the previous 3. You need to set EMLibrary to download it, as follows:

    1) 'Select parent' in the EMLibrary Console needs to be set to 'es-central-3...' , not es-latest-3.... (choose it from the drop-down 'select parent' menu - your normal credentials should work).

    2) Under the 'select packages' menu, select either :
    (i) 'Windows Endpoint Security and Control 8.0 with SAV 7.6.0 RC2 VDL4.34E' , or
    (ii) 'Sophos Anti-Virus for Windows 7.6.0 RC2 VDL4.34E'

    - the 'RC2' in the name means it's the special build.

    If you unsubscribe from your 'normal' SAV / Endpoint Security package BEFORE subscribing to the RC2 version, then you'll be able to download the RC2 into your usual Central Installation Directory, and your client PCs will update to it automatically.

    Alternatively, specify a different CID, then change the client-PCs' updating policy accordingly.

    Hope this helps.

    Simon B.
    Sophos Technical Support, Abingdon.
    Contact Sophos technical support - Enterprise solutions
    Last edited by sab_sophos; 3rd October 2008 at 04:43 PM.

  7. #22

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,362
    Thank Post
    1,499
    Thanked 1,053 Times in 922 Posts
    Rep Power
    303
    When will the V7.6.1 be here thought, as I gues RC2 is just the release client for it, and your staff said that 7.6.1 would be with us Friday!!!

  8. #23

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    153
    Thank Post
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    19
    I have had this as well...It caused my network to crawl as well, and YES we do run Sophos. I have gone off Sophos of late, and we also run XP SP2 and 3 clients.

    Not sure what version we are on Sophos at the moment, (since we have been so busy doing other things) but will check on Monday. I have also posted a related issue in the Networks section of this site here:

    http://www.edugeek.net/forums/networ...-speed-up.html

    Didn't ever think that this (Sophos) was something to do with it, but will report back on Monday.

    Regards
    Mark

  9. #24

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi John,

    I think Scott, in his earlier post, meant "7.6.0 RC2", which was indeed released on Friday the 3rd of October. (7.6.1 is not due until the end of October) - sorry for the mix-up.

    Simon B., Sophos Support.
    Last edited by sab_sophos; 6th October 2008 at 09:20 AM.

  10. #25
    ShorehamGeek's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Shoreham
    Posts
    86
    Thank Post
    19
    Thanked 21 Times in 18 Posts
    Rep Power
    25
    Thanks for the workaround. Is there an expectation of when the fix will be included in the main update? i.e. when should I change my settings back to update from the "latest" virus definition library?

  11. #26

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,572 Times in 1,252 Posts
    Rep Power
    340
    I've opted for:

    2. disable the scanner globally using a domain group-policy

    I presume I set the value as 0 to disable the add-on? Then when v7.6.1 is released I can remove this policy?

  12. #27

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,240
    Thank Post
    1,058
    Thanked 1,068 Times in 625 Posts
    Rep Power
    740
    Oh dear, don't tell me Sophos is causing yet MORE problems ????
    Oh dear, oh dear, oh dear, oh dear.....

  13. Thanks to mattx from:

    sab_sophos (6th October 2008)

  14. #28

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi all - - yes, the 7.6.1 main update should contain the fixed version. '7.6.0 RC2' is the workaround - switching the web-scanner 'off' by default.

    Yes, as Michael says, switching it off using the domain policy will also mean that you don't need to go to the RC2 package, so that might be simpler - it's up to you. (yes, please set it to '0, the add-on is disabled for all users of this computer', and remove the policy when 761 comes out).

    Re. these problems - sorry everybody.
    Last edited by sab_sophos; 6th October 2008 at 10:46 AM.

  15. #29

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,572 Times in 1,252 Posts
    Rep Power
    340
    Yes, as Michael says, switching it off using the domain policy will also mean that you don't need to go to the RC2 package, so that might be simpler -
    Thank you for clarifying this. I made the GPO change on the Default Domain Policy as it affects all workstations and servers running Sophos. So long as policy inheritance is enabled (which it is by default) all machines should pick up the new policy very quickly.

  16. #30
    browolf's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Mars
    Posts
    1,527
    Thank Post
    107
    Thanked 89 Times in 75 Posts
    Blog Entries
    46
    Rep Power
    40
    Quote Originally Posted by Michael View Post
    I've opted for:

    2. disable the scanner globally using a domain group-policy

    I presume I set the value as 0 to disable the add-on? Then when v7.6.1 is released I can remove this policy?

    where's that?

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Explorer crashing since SP3 install
    By sidewinder in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 20th September 2008, 01:04 PM
  2. Explorer crashing
    By Hightower in forum Network and Classroom Management
    Replies: 7
    Last Post: 19th September 2008, 12:32 PM
  3. Explorer.exe crashing on Log out / Shutdown
    By googlemad in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 17th September 2008, 09:33 AM
  4. Dell Latitude D520 crashing, Internet Explorer
    By ccollins in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 14th May 2008, 10:32 AM
  5. Data Execution Prevention (DEP)
    By Oops_my_bad in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 17th February 2008, 06:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •