+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Windows Thread, DNS not responding/forwarding until a user has logged on the server in Technical; As above. The DNS server is not responding until a user is logged on the server. well actually it may ...
  1. #1


    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,411
    Thank Post
    184
    Thanked 356 Times in 285 Posts
    Rep Power
    148

    DNS not responding/forwarding until a user has logged on the server

    As above. The DNS server is not responding until a user is logged on the server. well actually it may only apply to requests which need forwarding onto the internet; i will post back once i confirm this.

    Anyone ever heard of this happening, any suggestions??

  2. #2


    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,411
    Thank Post
    184
    Thanked 356 Times in 285 Posts
    Rep Power
    148
    Its just when forwarding onto the internet. Really strage problem as it only when theres noone logged onto the DNS server. As soon as i loog on everything works, i log back off and it doesnt.

  3. #3
    ful56_uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Essex
    Posts
    554
    Thank Post
    105
    Thanked 23 Times in 21 Posts
    Rep Power
    17
    whats the dns server service doing? log off the server then from a workstation go to computer managment and run a remote connection from that mmc to the server and check the status of the dns server service.

  4. #4
    box_l's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Herefordshire
    Posts
    427
    Thank Post
    68
    Thanked 90 Times in 75 Posts
    Rep Power
    61
    what credentials id the DNS service running under?
    has it accidentally got the "interact with desktop" thing ticked?

    box

  5. #5
    ful56_uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Essex
    Posts
    554
    Thank Post
    105
    Thanked 23 Times in 21 Posts
    Rep Power
    17
    select local system account radio box, dont tick the box allow service to interact with desktop , restart the service and see what happens

  6. #6


    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,411
    Thank Post
    184
    Thanked 356 Times in 285 Posts
    Rep Power
    148
    Cheers for the replys people. Tryed all theose already; its running under the system account as it should, starts on startup as expected with no errors. It responds to internal queries but just not ones bound for t'internet.

    Probably related is we lost a few of our Root Hints today causing lose of/intermitant internet access. Fixed this and everything seems fine... but only when someones logged on!
    Last edited by j17sparky; 29th September 2008 at 07:21 PM.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. D-Link DIR-655 router - Port Forwarding or Virtual Server?
    By link470 in forum Wireless Networks
    Replies: 10
    Last Post: 4th January 2012, 05:18 PM
  2. Forwarding OWA traffic through RRAS Server
    By Nick_Parker in forum Wireless Networks
    Replies: 4
    Last Post: 23rd June 2008, 03:15 PM
  3. automatic VNC to PC a user is logged onto
    By ChrisP in forum How do you do....it?
    Replies: 2
    Last Post: 7th December 2007, 04:23 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 21st February 2007, 04:40 PM
  5. DNS error on a mult-user desktop
    By pmassingham in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 12th April 2006, 05:04 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •