+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Windows Thread, My Computer(Not Responding) in Technical; Hi All I have a couple of computers (one of them only a couple of months old) which keep hanging ...
  1. #1
    steve_nfi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Central London
    Posts
    291
    Thank Post
    149
    Thanked 24 Times in 20 Posts
    Rep Power
    19

    Post My Computer(Not Responding)

    Hi All

    I have a couple of computers (one of them only a couple of months old) which keep hanging when you double click 'My Computer'. They hang for a while and sometimes come up or normally I have to chop it out through task manager. After doing this the screen goes blank for about 30 seconds then the desktop reappears.
    I tried running virus/spyware scans with nil returns. Task manager doesn't show an excessive amount of processor being used, in fact in some cases it's shown 95%+ system idle.
    Has anyone else had this kind of problem? better still does anyone have a solution.

  2. #2

    Domino's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bromley
    Posts
    4,127
    Thank Post
    217
    Thanked 1,322 Times in 812 Posts
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    518
    does it have any network drives mapped?

    If any of those are non-responsive it can cause this kind of thing

  3. #3
    steve_nfi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Central London
    Posts
    291
    Thank Post
    149
    Thanked 24 Times in 20 Posts
    Rep Power
    19
    Yes it does have network drives mapped. Is this more a network problem then?

  4. #4

    Domino's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bromley
    Posts
    4,127
    Thank Post
    217
    Thanked 1,322 Times in 812 Posts
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    518
    I'd try unmapping the drives, then see if its an improvement.

    it could be thosae, but could still be something else.

  5. Thanks to Domino from:

    stopa003 (27th March 2009)

  6. #5

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,240
    Thank Post
    1,058
    Thanked 1,069 Times in 625 Posts
    Rep Power
    740
    Not wanting to sound negative - but do you have Sophos installed ?

    [ anything in the event logs ? ]

  7. #6
    steve_nfi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Central London
    Posts
    291
    Thank Post
    149
    Thanked 24 Times in 20 Posts
    Rep Power
    19
    Yes unfortunately we do have Sophos installed.

  8. #7

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,240
    Thank Post
    1,058
    Thanked 1,069 Times in 625 Posts
    Rep Power
    740
    Quote Originally Posted by steve_nfi View Post
    Yes unfortunately we do have Sophos installed.
    Oh dear........

  9. #8
    steve_nfi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Central London
    Posts
    291
    Thank Post
    149
    Thanked 24 Times in 20 Posts
    Rep Power
    19
    Oh dear indeed. Unfortunately my NM is frightened of change. Which is why I'm saddled with Viglen PC's, Classlink and Sophos. Despite numerous fairly heated conversations, when it comes down to it - no change.

  10. #9

    mattx's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9,240
    Thank Post
    1,058
    Thanked 1,069 Times in 625 Posts
    Rep Power
    740
    Quote Originally Posted by steve_nfi View Post
    Oh dear indeed. Unfortunately my NM is frightened of change. Which is why I'm saddled with Viglen PC's, Classlink and Sophos. Despite numerous fairly heated conversations, when it comes down to it - no change.
    I feel sorry for you - I would E-mail Graham Clueless - he may have an answer - I mean he seems to have answers for everything else..........

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 30th June 2009, 04:23 PM
  2. Computer hangs at 'Applying Computer Settings'
    By crc-ict in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 25th April 2008, 10:29 PM
  3. Magicolour 2430 not responding
    By Jobos in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 10th December 2007, 11:30 AM
  4. Help!!! Fileserver's stopped responding
    By indiegirl in forum Windows
    Replies: 11
    Last Post: 9th January 2006, 03:11 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •