+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Windows Thread, logon script problem in Technical; Strange problem - a fairly simple logon script for students in group policy - maps a shared drive with net ...
  1. #1
    maark's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    leicester
    Posts
    478
    Thank Post
    90
    Thanked 76 Times in 67 Posts
    Rep Power
    39

    logon script problem

    Strange problem - a fairly simple logon script for students in group policy - maps a shared drive with net use amongst other things.
    Just in design students are not getting the shared drive - everywhere else they are fine. Staff get the drive ok in design. The permssions are ok - if i drop the batch file in a test students home folder and run it then the dirve appears. What is causing it not to run on design machines? Nothing really in error logs - a lot of setcbprivilege security errors - but this appears for staff and admin users as well and probably uncoonected. Removed echo off but can't see script running. Looked at group policy for design machines but nothing has changed there and there is nothing to do with user logons.
    Maybe connected to updates i have put on machines - but these are the same throughout school.
    How can i troubleshoot whether script is running or how it fails?
    Any ideas welcome,
    thanks Mark

  2. #2

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,836
    Thank Post
    90
    Thanked 312 Times in 239 Posts
    Rep Power
    89
    do you have ranger installed?

  3. #3

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,234
    Thank Post
    894
    Thanked 1,780 Times in 1,534 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    462
    So when you run the script manually it works, but when you run it as a logon script it doesn't work?

  4. #4

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,266
    Thank Post
    242
    Thanked 1,575 Times in 1,254 Posts
    Rep Power
    341
    So if you created a test pupil account and then moved it to where the teachers accounts are, does it work then?

    To make logon scripts visible, navigate to: User Config > Admin Templates > System > Scripts

    I would also check: User Config > Admin Templates > System

    Prevent access to the command prompt

    Read the description for more information.

  5. Thanks to Michael from:

    maark (3rd September 2008)

  6. #5
    maark's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    leicester
    Posts
    478
    Thank Post
    90
    Thanked 76 Times in 67 Posts
    Rep Power
    39

    working

    Hi,
    when i moved student to staff folder it worked. I had block inhertitance on latest student year group folder but it should have still run script. Took block inheritance off and it worked. Don't really understand because other year group students which where outside this block inheritance folder have now started picking up shared drive as well.
    At least it is working - thanks for help on this
    Mark

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Logon Script Help
    By djones in forum Scripts
    Replies: 17
    Last Post: 13th March 2008, 06:00 PM
  2. logon script for printer
    By ozzy in forum Scripts
    Replies: 6
    Last Post: 22nd November 2007, 03:03 PM
  3. Logon script & Printer script question.
    By Galway in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 29th August 2007, 11:00 AM
  4. BGInfo in logon script example?
    By ninjabeaver in forum How do you do....it?
    Replies: 16
    Last Post: 24th August 2007, 12:49 PM
  5. Yet another Logon Script
    By ajbritton in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 19th June 2006, 09:47 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •